Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο απλά απ΄ ότι νομίζεις όσον αφορά στο αδυνάτισμα. Και συγκεκριμένα, όσον αφορά στην καύση του λίπους. Πώς θα καταφέρεις να έχεις άμεσα αποτελέσματα, χωρίς να χρειαστεί να λιώνεις κάθε απόγευμα στο γυμναστήριο και να ράψεις το στόμα σου;

Η απάντηση βρίσκεται στο νερό.


Όσο δεδομένο κι αν το έχεις, η κατανάλωσή του είναι ό,τι πιο θαυματουργό θα μπορούσες να κάνεις για τον οργανισμό και το κορμί σου.


Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές μελέτες, το να πίνεις καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού συμβάλλει στην απώλεια βάρους και το πιο σημαντικό στη διάλυση του λίπους, που συσσωρεύεται στο σώμα σου.

Ο trainer του AskΜen, Dr. Patrick Owen σου εξηγεί: «Όσο πιο πολύ νερό πίνεις τόσο πιο πολύ βοηθάς το συκώτι σου να κάνει σωστά τη δουλειά του, να μεταβολίζει δηλαδή το λίπος, όπως επίσης και τα νεφρά σου να καθαρίζουν τις τοξίνες από το αίμα».

Λογικό και επόμενο να αναρωτιέσαι τώρα, πόσο νερό πρέπει να πίνεις καθημερινά, ώστε να είναι καλά ενυδατωμένος ο οργανισμός σου και να μπορεί να μεταβολίσει τις θερμίδες που λαμβάνει.

Ο μύθος λέει ότι έχεις ανάγκη οκτώ ποτήρια την ημέρα. Ο Dr. Owen όμως θα σου πει, ότι η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις είναι πολύ περισσότερη και εξαρτάται φυσικά από το βάρος και το ύψος σου. «Ένα ποτήρι νερό κάθε μία ώρα είναι ό,τι πρέπει για να είσαι σε εγρήγορση, να αποφύγεις τα δυσάρεστα συμπτώματα της κούρασης, όπως είναι ο πονοκέφαλος και να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου.

Πάντως, παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι εφόσον θέλεις να αδυνατίσεις καλό θα ήταν να πίνεις ένα ή δύο λίτρα νερό πριν το φαγητό, όπως επίσης να προτιμάς το κρύο νερό από εκείνο της βρύσης Κι αυτό διότι με τον τρόπο αυτό ωθείς τον οργανισμό σου να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να ζεστάνει το κορμί σου, να κάψει δηλαδή περισσότερες θερμίδες.

 
Top