Δεν είναι τόσο δύσκολο τελικά.


Ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Όσο περισσότερο κυλά, τόσα περισσότερα σημάδια αφήνει πίσω του: ρυτίδες, λευκές/γκρι τρίχες, παραπανίσια κιλά. Να εξαφανίσεις το πρόβλημα είναι ανέφικτο. Να επιβραδύνεις την έντασή του και να απαλύνεις τα συμπτώματα εφικτό. Πώς θα το καταφέρεις;
Πρόσεξε το βάρος σου

Για την ακρίβεια, διατήρησε τα κιλά σου σε φυσιολογικά επίπεδα. Να μην είσαι δηλαδή ούτε παχύς, ούτε υπερβολικά αδύνατος, Φρόντισε να γυμνάζεσαι τακτικά -τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα-, η διατροφή σου να είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και ω3 λιπαρά οξέα, να πίνεις άφθονο νερό και να μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και κακών λιπαρών, που δεν έχουν επίπτωση μόνο στο σώμα, αλλά και στην επιδερμίδα του προσώπου.

Κόψε τα μαλλιά σου κοντά

Και όταν λέμε κοντά δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να τα ξυρίσεις γουλί, αλλά να υιοθετήσεις ένα κοντό κλασικό κούρεμα που να κολακεύει τα χαρακτηριστικά σου. Όσον αφορά στις τρίχες του προσώπου σου, είτε τις ξυρίζεις, είτε τις τριμάρεις στο γνωστό μούσι των τριών με πέντε ημερών. Καλό θα ήταν να αποφύγεις μία μακριά γενειάδα, που προσθέτει χρόνια.

Η συνέχεια στο Esquire.com.gr.
 
Top