Ηρωίνη, κοκαΐνη, έκσταση: η νεκροψία στη σορό της Κάρι Φίσερ έδειξε την παρουσία σκληρών ναρκωτικών. Η 60χρονη ηθοποιός πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες όπου είχε μεταφερθεί από το αεροδρόμιο μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη κατά τη διάρκεια 10ωρης πτήσης τέσσερις ημέρες νωρίτερα.
Η ιατροδικαστική έκθεση που ανακοίνωσε αργά χθες η αμερικανική αστυνομία έδειξε στη σορό της ηθοποιού, η οποία έπασχε από διπολική διαταραχή, την παρουσία κοκαΐνης, μεθαδόνης, αλκοόλ και οπιούχων.
Οι αναλύσεις έδειξαν "έκθεση στην ηρωίνη" της οποίας οι δόσεις και οι ώρες της χρήσης δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστούν". Συνεπώς ο ρόλος των ουσιών στον θάνατο δεν διαπιστώνεται με βεβαιότητα, διευκρινίζουν οι ιατροδικαστές της κομητείας του Λος Άντζελες.
Οι αναλύσεις έδειξαν ότι η χρήση κοκαΐνης είχε γίνει πιθανόν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών που είχαν προηγηθεί του αεροπορικού ταξιδιού.
Οι γιατροί δίνουν ως αιτία θανάτου την υπνική άπνοια, μια αναπνευστική διαταραχή, και άλλους απροσδιόριστους παράγοντες, μεταξύ τους μια καρδιακή πάθηση της ηθοποιού και "πολλαπλή χρήση ναρκωτικών".
Οι αναλύσεις αποκαλύπτουν επίσης "έκθεση" του οργανισμού στο έκσταση. Οι ιατροδικαστές δεν ήταν σε θέση να καθορίσουν πόσο επηρέασαν "οι πολλαπλές ουσίες που εντοπίστηκαν στο αίμα και στους ιστούς της Φίσερ την αιτία του θανάτου της".
"Η μητέρα μου έδινε μάχη με τον εθισμό στα ναρκωτικά και με την ψυχική νόσο σε όλη τη ζωή της. Τελικά πέθανε από αυτά", δήλωσε η κόρη της, Μπίλι Λουρντ, σε ανακοίνωση στο περιοδικό People.
O αδελφός της ηθοποιού, ο Τοντ Φίσερ, δήλωσε ότι η μάχη της αδελφής του με τα ναρκωτικά και τη διπολική διαταραχή "αργά αλλά σταθερά υπονόμευσαν την υγεία της".
Η Φίσερ, που είχε μιλήσει δημόσια για τη μάχη που έδινε με τη διπολική διαταραχή και την εξάρτηση από ναρκωτικά και αλκοόλ σε όλη τη ζωή της, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1956 στο Λος Άντζελες και έγινε διάσημη από τον ρόλο της ως Πριγκίπισσα Λέια στον "Πόλεμο των 'Αστρων" το 1977.
Γονείς της ήταν η ηθοποιός Ντέμπι Ρέινολντς, ίνδαλμα της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, και ο τραγουδιστής 'Εντι Φίσερ.
Την επομένη του θανάτου της Κάρι, πέθανε και η Ρέινολντς σε ηλικία 84 ετών. Ο 'Εντι Φίσερ πέθανε το 2010.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Top