Το γνωστό ασιατικό ορεκτικό στην ελληνική του εκδοχή με χωριάτικο φύλλο ζύμης και χωριάτικο λουκάνι στη γέμιση. Το λες και αλλοιώτικο hot dog.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'


ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:

Ανδρέας Λαγός
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά

Για τα spring rolls
4 χωριάτικα φύλλα κομμένα σε 4 τετράγωνα το καθένα
8 χωριάτικα λουκάνικα λεπτά ή άλλο αλλαντικό
150γρ. φέτα θρυμματισμένη
300γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
2 κουτ. σούπας μυρώνια ή καυκαλήθρες, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα για άλειμμα
Για τη σάλτσα
200γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
1½ κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
8 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα


Διαδικασία

Για τη σάλτσα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα κρατάτε στην άκρη.

Για τα spring rolls: Λαδώνετε ανά δύο τα τετράγωνα χωριάτικα φύλλα και τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια. Τα αλείφετε με λίγη μουστάρδα, ακουμπάτε μανιτάρια σοταρισμένα, λίγη φέτα και από μισό λουκάνικο επάνω διαγωνίως. Φέρνετε τις γωνίες προς τα μέσα κλείνοντας τα υλικά και στη συνέχεια τα τυλίγετε σε ρολά όπως τα spring rolls και τα κρατάτε στην άκρη. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα υλικά της γέμισης.

Ζεσταίνετε αρκετά καλά ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τα spring rolls για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με τη σάλτσα βερίκοκο.

Φωτογραφία - Food styling: Aντωνία Κατή

Tips

Αντί να τηγανίσετε τα spring rolls με το χωριάτικο φύλλο, μπορείτε να τα ψήσετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC.
 
Top