Υπάρχουν στο εμπόριο ένα σωρό μέθοδοι και προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν στην αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ωστόσο η φύση είναι και πάλι δίπλα μας και μας προσφέρει απλόχερα τα υπέροχα και ευεργετικά συστατικά της για να αντιμετωπίσουμε οικονομικά και γρήγορα, χωρίς χημικά το πρόβλημα την ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Δείτε λοιπόν 2 απλές κι όμως θαυματουργές συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια.

► 1η συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

– 1-2 κουταλάκια πολτό ωμής παπάγιας

– 1/2 κουταλάκι κουρκούμης σε σκόνη

Η παπάγια είναι το πλέον κατάλληλο συστατικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες και περιέχει παπαϊνη, η οποία είναι ένα από τα ενεργά ένζυμα που διασπά τον θύλακα της τρίχας και εμποδίζει την ανάπτυξη τριχών. Από την άλλη μεριά η κουρκούμη χρησιμοποιείται για πιο υγιές και καθαρό λαμπερό δέρμα, διότι έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ παράλληλα έχει την ιδιότητα να εμποδίζει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε τα δυο υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.

Τρόπος εφαρμογής:

Πάρτε μια ποσότητα από το μείγμα και κάντε μασάζ για 15 περίπου λεπτά στα σημεία του προσώπου σας που θέλετε να αποτριχώσετε.

Επαναλάβετε την διαδικασία 1-2 φορές την εβδομάδα.

► 2η συνταγή:

Θα χρειαστείτε:

– 1-2 κουταλάκια κουρκούμης σε σκόνη

– Γάλα

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε τα δυο υλικά, προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.

Τρόπος εφαρμογής:
Απλώστε μια ποσότητα από την μάσκα στα σημεία όπου θέλετε να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και αφήστε τη να δράσει για 15-20 λεπτά. Τέλος, ξεπλυθείτε με άφθονο ζεστό νερό.

ξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται για σημεία που έχετε πολύ λίγες τρίχες. Σε περίπτωση που θέλετε να αποτριχώσετε μια περιοχή με πιο πυκνές τρίχες, τότε συνδυάστε την κουρκούμη με ριζάλευρο ή αλεσμένη βρώμη σε σκόνη.


beautetinkyriaki
 
Top