Τι κάνει η Μητρόπολη Δημητριάδος; 

Διαφημίζεται ως η all inclusive εναλλακτική καλοκαιρινή εμπειρία στο Αργυρονήσι (απέναντι από τoν Βόλο) για όσους αναζητούν λίγες ημέρες πνευματικής αποτοξίνωσης και διαλογισμού...

Sold out για τον Αύγουστο και με λίστες αναμονής που ξεπερνούν τους δεκαπέντε «υποψηφίους» ανά εβδομάδα είναι το ελληνικό νησί της γιόγκα!

Πλήθος Ελλήνων και Ευρωπαίων θα το ρίξουν στον διαλογισμό, σε ένα περιβάλλον χαλάρωσης, που δεν επηρεάστηκε από τα capital controls.

Το Silver Island Yoga, το μοναδικό ιδιωτικό νησί για γιόγκα στον κόσμο, βρίσκεται στη χώρα μας, ουσιαστικά απέναντι από την πόλη του Βόλου! Ο επίγειος παράδεισος των 60 στρεμμάτων, που φιλοξενήθηκε -μεταξύ άλλων- στις σελίδες της εφημερίδας «Guardian» (ως top προορισμός παγκοσμίως), ανήκει στις Νοτιοαφρικανές αδελφές με ελληνική καταγωγή Λίσα και Κλερ Κρίστι και απέχει ελάχιστα μίλια από τους Ωρεούς Ευβοίας. Δημιουργήθηκε το 2013 και έκτοτε φιλοξενεί τους κα- λοκαιρινούς μήνες εκατοντάδες λάτρεις της γιόγκα που αναζητούν λίγες ημέρες πνευματικής... αποτοξίνωσης και διαλογισμού, εμβαθύνοντας παράλληλα στις θεραπευτικές ιδιότητες της γιόγκα.

«Κληρονομήσαμε το νησάκι από τον πατέρα μας το 2006. Το Αργυρονήσι, Αργυρόνησος ή Δευκαλίων, όπως ήταν γνωστό στην αρχαιότητα, ανήκει στην οικογένειά μας πάνω από 50 χρόνια. Πλέον η αδελφή μου Λίσα και ο σύζυγός της Κόρνε τρέχουν την επιχείρηση, ενώ εγώ έχω αναλάβει το μάρκετινγκ και την επικοινωνία στο εξωτερικό» εξηγεί στην «Espresso» η νεαρή Κλερ Κρίστι και συμπληρώνει: «Οι πελάτες μας κάθε χρόνο είναι κυρίως Ευρωπαίοι και μάλιστα οι περισσότεροι έρχονται από τη Βρετανία. Φιλοξενούμε συχνά αρκετούς Ελληνες, όπως θα γίνει και φέτος. Σε αυτούς λοιπόν επιφυλάσσουμε και μία έκπληξη, αφού προσφέρουμε έκπτωση 10% για τις υπηρεσίες μας».

Με τιμές που ξεκινούν από τις 1.100 αγγλικές λίρες (δηλαδή 1.570 ευρώ) και φτάνουν έως τις 1.450 λίρες για μία εβδομάδα σε ατομικά πακέτα διαμονής, το Silver Island Yoga θεωρείται μια all inclusive εναλλακτική καλοκαιρινή εμπειρία. Οι εγκαταστάσεις έχουν δυνατότητα ταυτόχρονης φιλοξενίας συνολικά δέκα ατόμων και διαθέτουν μίνιμαλ δίκλινα δωμάτια που ο «παραθεριστής» τα μοιράζεται με ακόμη έναν.

«Θέλαμε να δώσουμε μια αίσθηση αποκλειστικότητας και προσωπικής χαλάρωσης, ενώ την ίδια ώρα να υπάρχει και η δυνατότητα να δημιουργηθούν σφιχτοί δεσμοί ανάμεσα στους επισκέπτες μας. Για τον λόγο αυτόν επιλέξαμε να φιλοξενούμε ολιγομελείς ομάδες ανά εβδομάδα» σημειώνει η Κλερ Κρίστι.

Τα μαθήματα γιόγκα -όλων των τύπων- γίνονται από έμπειρους καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, είτε στο παλιό ελικοδρόμιο του νησιού είτε μέσα στο δάσος. Εξορμήσεις στις παραλίες με τα καταγάλανα νερά, βόλτες με καγιάκ και χαλαρωτικά μασάζ είναι μερικές από τις δραστηριότητες που απολαμβάνουν οι επισκέπτες του νησιού. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται από (κυρίως χορτοφαγικά) γεύματα με ντόπια προϊόντα, ελεύθερο χρόνο για... απόσυρση και περισυλλογή ή διάβασμα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εξάσκηση της γιόγκα με θέα τη θάλασσα ή πάνω σε βράχια. Το νησί εξάλλου δεν διαθέτει δίκτυο ηλεκτρισμού και ύδρευσης (συλλέγεται το βρόχινο νερό!), γεγονός που συμβάλλει, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, στην αίσθηση απομόνωσης
πηγη http://ift.tt/1CXaSFJ Βήμα 
 
Top