Είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία των ανδρών δείχνει μια προτίμηση στα… καμπυλωτά και «περήφανα» οπίσθια. Και σύμφωνα με έναν καθηγητή ψυχολογίας από το πανεπιστήμιο του Τέξας, ο λόγος είναι… εξελικτικός και οφείλεται σε προϊστορικές επιρροές.



Μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, η «θεωρητικά βέλτιστη γωνία της οσφυϊκής καμπυλότητας» είναι 45,5 μοίρες από τη μέση στους γλουτούς.



Η κλίση αυτή επέτρεπε στις προγονικές γυναίκες να έχουν καλύτερη υποστήριξη και στάση σώματος για να «φέρνουν εις πέρας πολλαπλές κήσεις»



«Το εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από αυτήν την έρευνα είναι, ότι πρόκειται για μία ακόμη επιστημονική απεικόνιση ενός χαρακτηριστικού της ανθρώπινης μορφολογίας –στη συγκεκριμένη περίπτωση της οσφυϊκής καμπυλότητας- το οποίο εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο που να θεωρείται ως ένα πρότυπο ελκυστικότητας» ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, David Buss. «Αυτό αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν είναι κάτι εντελώς αυθαίρετο, αλλά μάλλον έχει μια συνεκτική, προσαρμοστική λογική».



Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο στο Evolution and Human Behavior.





 
Top