Το διαδίκτυο και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτό είναι άπειρες σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Σαφέστατα κι ο ασφαλιστικός κλάδος δεν θα μπορούσε ανεπηρέαστος και ειδικότερα η online ασφάλιση των οχημάτων μας.

Εν έτει 2016 οι διαδικτυακές αγορές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Βιβλία, ρούχα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε μπορείτε να το αγοράσετε από την άνεση του καναπέ σας. Το ίδιο ακριβώς μπορείτε να πράξετε και σε ότι αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων σας. Μπορείτε να αναζητήσετε πακέτα ασφάλισης που σας ταιριάζουν και να προβείτε άμεσα στην αγορά τους.

Τι ισχύει στη χώρα μας όμως;

Είναι γεγονός πως μικρή μερίδα των Ελλήνων εμπιστεύεται το ηλεκτρονικό εμπόριο προς το παρόν. Αντίστοιχα μικρό είναι και το ποσοστό εκείνων που ασφαλίζονται διαδικτυακά, ειδικότερα αν το συγκρίνουμε με το πώς λειτουργούν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι πολίτες. Όμως αυτό που αναφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι πως το ποσοστό των διαδικτυακών πελατών τους πλέον έχει αυξητική τάση με τα διαδικτυακά συμβόλαια να αυξάνονται.

Υπό το πρίσμα αυτό και οι περισσότερες ασφαλιστικές έχουν αρχίσει να βελτιώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, καθώς και τα ασφαλιστικά πακέτα που προσφέρουν στο πελατειακό τους κοινό.

Για όσους ενδιαφέρονται να αναφέρουμε ότι μπορείτε να ασφαλίσετε online το αυτοκίνητό σας στις εξής ασφαλιστικές εταιρείες:

Allianz Direct (www.allianzdirect.gr)
Anytime (www.anytime.gr)
Hellas Direct (www.hellasdirect.gr)
Εθνική Protect (http://ift.tt/2ecbdMA)
My Direct (www.mydirect.gr)
Σημειώνεται ότι υπάρχουν και πολλές εταιρείες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να επιλέξει να ασφαλιστεί, σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία.

Το internet αντικαθιστά τον ασφαλιστικό σύμβουλο;

Ένα ερώτημα που τριβελίζει τα μυαλά των περισσότερων πελατών που θέλουν να προβούν σε μια online ασφάλιση, αλλά έχει τύχει να έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις υπηρεσίες αλλά και τη διαπροσωπική σχέση που αναπτύσσεται με τον ασφαλιστικό τους σύμβουλο. Είναι γεγονός πως οι ασφαλιστικές εταιρείες στις direct υπηρεσίες τους προσφέρουν αρκετά προσιτές τιμές.

Όμως δεν πρέπει να αφήνουμε κατά μέρος τις γνώσεις του ασφαλιστικού συμβούλου που αναμφίβολα γνωρίζει πολύ καλά τα προϊόντα της εταιρείας που μας ενδιαφέρει να ασφαλιστούμε και να μας αντιπροτείνει αρκετές εναλλακτικές ασφάλισης.

Αμφότερες οι επιλογές, έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά αυτό που πρέπει να έχει κατά νου ο υποψήφιος πελάτης είναι να είναι σίγουρος ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επέλεξε το ασφαλιστήριο που καλύπτει τις δικές του ανάγκες, κάτι που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της ασφάλισης, ειδικά σε ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Στην online ασφάλιση θα χρειασθεί περίπου 15 λεπτά για να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, από τον υπολογιστή του. Όμως από την άλλη, η προσωπική επαφή με τον ασφαλιστή είναι δύσκολο να αναπληρωθεί και αποτελεί και το σημαντικότερο πλεονέκτημά του, ότι δηλαδή θα είναι εκείνος που θα τρέξει για να βοηθήσει και να βρει λύσεις την ώρα που υπάρχει ανάγκη.

Η τελική επιλογή είναι δική σας!
nextdeal
 
Top