Πριν από πέντε χρόνια ο εκατομμυριούχος σήμερα Xάρι Σάντερς, κοιμόταν κάτω από γέφυρες.

Ο Χάρι Σάντερς από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας ήταν μόλις 17 ετών όταν έμεινε άστεγος. Δεν το έβαλε, όμως, ποτέ κάτω και κατάφερε να εξελιχθεί σε εκατομμυριούχος.



Πλέον, στα 22 χρόνια του έχει καταφέρει να στήσει μια εταιρία που του εξασφάλισε εισόδημα 3.000.000 δολαρίων μόνο τη χρονιά που πέρασε.
Ο νεαρός άνδρας από τη Μελβούρνη παράτησε το σχολείο στα 17 του και βρέθηκε άστεγος και μόνος. Το πάθος του με το ίντερνετ και οι λάθος επενδυτικές κινήσεις που είχε ξεκινήσει στα 15 του, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η μητέρα του, η οποία είχε χωρίσει από τον πατέρα του, δεν μπορούσε να τον στηρίξει οικονομικά, τον οδήγησαν να ζητάει φιλοξενία από φίλους κάποια βράδια, πράγμα που τον έκανε να νιώθει βάρος.



«Ήταν μια τρομακτική και δύσκολη περίοδος της ζωής μου»
, είχε δηλώσει ο Σάντερς σε ΜΜΕ της πατρίδας του. «Ήμουν άστεγος για πάνω από έναν χρόνο κι αναγκαζόμουν να ζητώ καταφύγιο σε διάφορους ξενώνες και κέντρα υποδοχής, ενώ πολλά βράδια τα περνούσα σε καναπέδες συγγενικών προσώπων και φίλων. Η πρώτη νύκτα μου στο δρόμο ήταν η πιο δύσκολη. Δεν είχα ιδέα πού μπορούσα να πάω ή τι έπρεπε να κάνω. Δεν τόλμησα να ζητήσω βοήθεια κι έτσι κοιμήθηκα κάτω από μια γέφυρα. Κι αυτό μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνο καθώς οι άστεγοι έχουν ο καθένας τους τη δική του περιοχή, πράγμα που μου προξένησε πολλά προβλήματα στην αρχή. Ευτυχώς έβρισκα πάντα τροφή ρωτώντας εστιατόρια αν τους είχαν απομείνει αποφάγια ή καταφεύγοντας σε κέντρα διανομής συσσιτίων».

Αντλώντας ωστόσο από την εσωτερική του δύναμη και την αποφασιστικότητα του, έβαλε στόχο να σταθεί ξανά στα πόδια του. Άρχισε να παίρνει δουλειές από εταιρίες που ήθελαν να εμφανίζονται ψηλά στις αναζητήσεις στο Google και η αποτελεσματικότητα του τραβούσε κι άλλους πελάτες. Ετσι, ίδρυσε την εταιρία StudioHawk που τον έκανε εκατομμυριούχο.


Ο Σάντερς λοιπόν, εν όψει της νέας χρονιάς, δίνει συμβουλές σίγουρης επιτυχίας. Ο νεαρός επιχειρηματίας λέει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε στις γιορτές για να έχουμε τη δύναμη και την όρεξη μετά να πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά, αλλά και πάλι ξέροντας πότε να κάνουμε διαλείμματα.







Πηγή: www.gossip-tv.gr
 
Top