Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες, πόσο μάλλον οι μακροχρόνιες. Δεν είναι άλλωστε ψέμα, ότι μία σταθερή κατάσταση απαιτεί θυσίες και υποχωρήσεις. 

Υπάρχει όμως η πιθανότητα, οι υποχωρήσεις αυτές να είναι μεγαλύτερες και περισσότερες από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να μένεις σε μία σχέση που ξέρεις ότι έχει τελειώσει. Και για να γίνω πιο σαφής, οι άντρες που συνεχίζουν σχέσεις που πια δεν τους ικανοποιούν, είναι όλο και περισσότεροι. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

1. Απάθεια: Πρώτο και πολύ βασικό είναι η απάθεια. Πώς να στο δώσουμε να το καταλάβεις σωστά και να το εμπεδώσεις; Eίναι αυτό που από ένα σημείο και μετά δεν τον νοιάζει, το αίμα έχει σταματήσει να κυλάει στις φλέβες του και για αδρεναλίνη ούτε λόγος. Είναι αυτό που απλά αφήνει τον καιρό να περνάει ελπίζοντας ότι τα πράγματα ίσως και να φτιάξουν. Συνήθως δε φτιάχνουν αλλά ok. Είναι ίσως και ότι έχει μάθει τόσο πολύ στην… καταστολή, που το θεωρεί και φυσιολογικό. Αλλά δεν είναι!

2. Ο φόβος της σύγκρουσης: Είναι δύσκολο να χωρίσεις, ειδικά αν είσαι με κάποιον αρκετό καιρό. Έχουν εμπλακεί οι οικογένειες, οι φίλοι και πολλά άλλα, τα οποία πιθανότατα να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Και κακά τα ψέματα, οι άντρες δεν αγαπούν τη σύγκρουση, οπότε από το να μπουν στη διαδικασία εξηγήσεων και αλλαγών, προτιμούν την απάθεια που είπαμε παραπάνω. Ειδικά αν έχει προηγηθεί και συγκατοίκηση το πράγμα είναι ακόμα πιο δύσκολο και βαρύ.

3. Ο φόβος του ραντεβού: Μα ξέρεις τι είναι να έχεις να βγεις ραντεβού 5 ή 6 ή 7 χρόνια; Αλλά εννοούμε κανονικό ραντεβού, όχι ποτό και μετά σ∈ξ. Ας είμαστε ειλικρινείς: Ο άντρας και μόνο στη σκέψη ότι θα ξαναμπεί στη διαδικασία να γίνει ωραίος, να βρει ένα καλό μαγαζί και φυσικά να γνωρίσει έναν κανούριο άνθρωπο, βγάζει κυριολεκτικά σπυράκια. Άσε που αν έχει οικονομικές δυσχέρειες, το σκέφτεται διπλά γιατί τις πρώτες φορές θα πρέπει να κερνάει. Και άσε που αν το μοναδικό του ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό, είναι το PokemonGo, θα πρέπει να εφεύρει έναν νέο, ενδιαφέροντα και γοητευτικό εαυτό. Και πού να τρέχει; Θα αράξει και η δικιά του θα βγει με τις φίλες της, να μην τον πρήζει κιόλας.

4. Ο φόβος της μοναξιάς: Και φυσικά, όταν είσαι τόσα χρόνια σε σχέση, και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να μείνεις μόνος σου-δεν ξέρουμε βέβαια πώς το εννοεί ο καθένας αυτό-σε λούζει κρύος ιδρώτας. Και μη σου φαίνεται παράξενο. Είναι πολλοί άνθρωποι που δεν αντέχουν λεπτό την μοναξιά-τη φαινομενική τουλάχιστον-. Διότι αν μία σχέση είναι κακή, δεν ξέρουμε κατά πόσο καλύπτει τις στιγμές μοναξιάς που σίγουρα είναι πολλές.

5. Ο φόβος της αλλαγής: Μην τον παρεξηγείς, είναι ελάχιστοι άνθρωποι που δε φοβούνται την αλλαγή και ακόμη λιγότεροι αυτοί που κάνουν πράξη τα λεγόμενά τους. Διότι μπορεί στη θεωρία και στη σκέψη ένας χωρισμός να είναι η ιδανική λύση, αλλά στην πράξη τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Είναι κάτι παρόμοιο με τη δουλειά σου. Υπάρχει κάτι το γοητευτικό που σε εξιτάρει και σε συναρπάζει στη νέα θέση που σου προτείνουν, αλλά εσύ μένεις στην παλιά βαρετή γιατί απλά σου δίνει τη σιγουριά που φυσιικά σου στερεί η νέα! Βέβαια, όσον αφορά στον άντρα και τις σχέσεις, όταν το σ∈ξ είναι ανύπαρκτο, εκείνος θα το βρει αλλού. Και θα συνεχίσει να αγαπάει την καλή του. Αυτά.


πηγή
 
Top