Απόψε, παρακολούθησα για πρώτη φορά το νέο σκουπίδι της ελληνικής τηλεόρασης, το Hell's Kitchen, και διαπίστωσα πόση αξιοπρέπεια ξεπουλά κάποιος για να αγοράσει 15 λεπτά δημοσιότητας.
Ένας τύπος, ονόματι Έκτορας Μποτρίνι, υιοθετεί μια περσόνα αυστηρού σεφ και θεωρώντας πως είναι κάτι παραπάνω απο ένας παρουσιαστάκος ενός τηλεοπτικού ριάλιτι 3ης κατηγορίας Αμερικανικής προέλευσης, ξεχνά πως δεν βρίσκεται στη κουζίνα του σπιτιού του αλλά ενός ΜΜΕ ( πιθανόν βέβαια να έχει και πλήρη συνείδηση που βρίσκεται και για αυτό να συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται, γιατί νομίζει πως αυτό που επιθυμεί ο μέσος τηλεθεατής είναι το να μάθει όλο το υβρεολόγιο που γνωρίζει η καρικατούρα- απομίμηση του Gordon Ramsay ) και ωρύεται και ξεφτιλίζει όποιο φουκαριάρικο αποφάσισε να κυνηγήσει τα όνειρά του με τον λάθος τρόπο δηλώνοντας συμμετοχή σ'αυτό το εμετικό κόνσεπτ.
Υπάρχουν και οι άλλοι ''πρωταγωνιστές'' σ' αυτην την αηδία : οι τηλεπερσόνες του Αντ1. Που σπεύδουν στο εστιατόριο της συγκεκριμένης παραγωγής, κουνάμενοι και μοστραρισμένοι, για να παραγγείλουν, να δοκιμάσουν τα πιάτα που μαγειρεύουν οι έντρομοι - περιλουσμένοι απο τα μπινελίκια του Ε.Μποτρίνι- παίκτες του reality show, να τα αξιολογήσουν, να ξινίσουν, να παραπονεθούν. ''Ακόμη 5 λεπτά στο γυαλί. Τζάμπα φαγητό. Καημένα παιδιά που βάλατε πολύ πιπέρι στο ριζότο μιας Μπεκατώρου. Τον Μπούκουρα ( WTF is Bουkouras ? ) δεν θα τον αφήσετε να ξαναπεριμένει το ορεκτικό του. Τον Μπούκουρα'', σκέφτονται απο μέσα τους αυτές οι λουστραρισμένες υπάρξεις της πολιτισμικής κρίσης της Ελλάδας και χαμογελά με ενθουσιασμό η αυτοεκτίμησή τους.
Μετά τα φώτα σβήνουν, τα ταλαίπωρα 20χρονα που συμμετέχουν σ'αυτό το εμετικό show θεωρούν πως έκαναν ένα βήμα προς τον στόχο της ζωής τους, ο Έκτορας πάει σπίτι του και περιμένει τα νούμερα της τηλεθέασης και οι επίτιμοι καλεσμένοι νιώθουν πιο σημαντικοί απο ποτέ όταν πέφτουν το βράδυ για ύπνο. Όσο για τον τηλεθεατή...παρακολουθεί για μια ακόμη φορά να του σερβίρουν ως βαρελιάνα ό,τι ξερνάει η Αμερική.
 
Top