Μοναδική Μέθοδος Κατασκευής μοτοσικλέτας, η Arch Method 143

Η Arch Motorcycle είναι ένας μικροκατασκευαστής ειδικών μοτοσικλετών με ιδιοκτήτες τον Καναδό ηθοποιό Κιάνου Ριβς και τον συνεταίρο και φίλο του Gary Hollinger.

Με έδρα στην Καλιφόρνια, η εταιρεία μόλις παρουσίασε την τελευταία της δημιουργία την οποία αποκαλεί «Method 143». Το όνομα οφείλεται στον κυβισμό του κινητήρα εκφρασμένο σε κυβικές ίντσες (143).



Πρόκειται για ένα πράγματι εντυπωσιακό δίτροχο που υπόσχεται να αποδειχτεί πραγματικό τέρας, χάρις στον γιγάντιο V-2 κινητήρα του με χωρητικότητα 2.343 κυβικά. Ο κινητήρας εκπνέει μέσω ενός συστήματος εξαγωγής της SC Project από τιτάνιο και ανθρακονήματα, στα χνάρια των συστημάτων των GP.



Όλο αυτό το μέταλλο (προερχόμενο από μια Harley Davidson) στεγάζεται σε ένα πανάλαφρο και πανίσχυρο ενιαίο πλαίσιο από ανθρακονήματα, το οποίο εμπεριέχει και το καύσιμο εν είδει ρεζερβουάρ –αλά Buell.

Το κοστούμι αντίθετα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου σε έναν τόρνο CNC της γνωστής από τα GP ελβετικής Suter και φέρει ενσωματωμένη τη σέλα, ταπετσαρισμένη βεβαίως με πανάκριβο δέρμα.



Αξιοσημείωτες τεχνικές λεπτομέρειες αποτελούν το σοφιστικέ μονόμπρατσο ψαλίδι φτιαγμένο κι αυτό από αλουμίνιο σε CNC, αλλά καλυμμένο από μία λεπτή στρώση από ανθρακονήματα.

Οι τροχοί σχεδιάστηκαν από την Arch αλλά κατασκευάζονται από την BST επίσης από ανθρακονήματα. Φορούν λάστιχα Power RS της Michelin.

Το πιρούνι είναι το FGRT της Öhlins και περιλαμβάνει ένα αεροδυναμικό κάλυμμα των βραχιόνων. Ο προβολέας είναι κατασκευής της ίδιας της Arch όπως και το σύστημα στήριξης του smartphone που υποκαθιστά τα όργανα.



Η παραγωγή του μοντέλου δεν θα ξεπεράσει τα 23 τεμάχια, ενώ προς ώρας παραμένει άγνωστο το πόσο θα κοστίζει και πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή του.



Δείτε στο βίντεο τον Κιάνου Ριβς να εξηγεί την ιδέα πίσω από την Arch...


 
Top