Αν και το Χόλιγουντ εμφανίζεται να είναι γεμάτο «άνδρες αρπακτικά» χάρη στα κινήματα #MeToo και Time's Up κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στους χώρους εργασίας, αποκαλύπτονται και θετικά παραδείγματα.
Η Σούζαν Σάραντον σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC μίλησε για το θρίλερ «Twilight» του 1998, στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με τον Πολ Νιούμαν και τον Τζιν Χάκμαν.
Πριν από δύο δεκαετίες, όταν το μισθολογικό χάσμα ανδρών και γυναικών ηθοποιών στο Χόλιγουντ δεν ήταν διαδεδομένο θέμα συζήτησης, η ηθοποιός εξασφάλισε ότι δεν θα επηρεαστεί από αυτό χάρη στον συμπρωταγωνιστή της, Πολ Νιούμαν.
Ο Νιούμαν, όπως ανέφερε η Σάραντον, παρενέβη και είπε: «Λοιπόν, θα σου δώσω μέρος της δικής μου (αμοιβής)».
Όταν η Σάραντον συνειδητοποίησε ότι δεν έλαβε τις ίδιες αποδοχές με τους συναδέλφους της απευθύνθηκε στους παραγωγούς και δεν βρήκε ανταπόκριση.
«Η Έμα Στόουν βγήκε μπροστά και είπε ότι πήρε ίση αμοιβή, επειδή οι άνδρες συμπρωταγωνιστές της επέμειναν γι αυτό και υποχώρησαν στις δικές τους απολαβές» είπε η Σούζαν Σάραντον.
«Αυτό συνέβη και με τον Πολ Νιούμαν, όταν έκανα μια ταινία μαζί του πριν από καιρό. Οι παραγωγοί δήλωσαν ότι ίσχυε η ρήτρα "ευνοούμενων μερών", αλλά εννοούσαν μόνο τους δύο άνδρες ηθοποιούς».
Ωστόσο ο Νιούμαν πήρε πάνω του το θέμα και διασφάλισε η Σάραντον να πληρωθεί ισότιμα. «Βγήκε μπροστά και είπε: "Θα σου δώσω μέρος της δικής μου αμοιβής» τόνισε η ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ω ναι ήταν θησαυρός».
 
Top