4 επιλογές με χολιγουντιανή λάμψη για την εποχή που δεν κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη.

Δεν είναι τυχαίο ότι αποκαλούν την άνοιξη την πιο «επικίνδυνη» εποχή του χρόνου. Επικίνδυνη για την υγεία σου, λόγω των εποχικών ιώσεων και αλλεργιών, αλλά και για το στυλ σου, μιας και με τα γυρίσματα του καιρού κινδυνεύεις είτε να ντυθείς λες και είναι χειμώνας ενώ έξω είναι χαρά Θεού ή σαν να είναι Ιούλιος την ώρα που έξω βρέχει.

Η λύση βρίσκεται στο να ρίξεις πάνω σου το κατάλληλο μπουφάν/τζάκετ, που ναι μεν θα σε κρατήσει προφυλαγμένο από κρύο, βροχή, υγρασία, θα σε βάλει δε στο κλίμα της άνοιξης.

Ακολουθούν τα τέσσερα πιο κλασικά ανοιξιάτικα πανωφόρια και μαζί χρήσιμες συμβουλές για να τα φορέσεις όπως οι διάσημοι άντρες που σπανίως τα αποχωρίζονται.

Kanye West – Τζην μπουφάν


Το κομμάτι: Το denim jacket σε συντροφεύει από τα σχολικά σου χρόνια μέχρι σήμερα. Δώσε προσοχή στο σχέδιο που θα επιλέξεις, ώστε να ταιριάζει με το προσωπικό σου στυλ και τα ρούχα σου. Αν μη τι άλλο, υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά για να αγοράσεις εκείνο που σε εκφράζει καλύτερα, από το μέγεθος (στενό, κλασικό, κοντό) μέχρι το χρώμα (ανοιχτόχρωμο, σκούρο, φθαρμένο, πετροπλυμένο).

Πώς να το φορέσεις σαν τον Kanye West: Θα μπορούσε να πει κανείς -και όχι δεν είναι υπερβολή- ότι ο ράπερ που αγαπάμε να μισούμε, σύζυγος της Kim Kardashian και δημιουργός της σειράς αθλητικών παπούτσιών Yeezy, είναι εκείνος που επανέφερε τόσο δυναμικά στο προσκήνιο το τζην μπουφάν. Αγαπημένος του συνδυασμός με μαύρο, στενό τζην παντελόνι, trainers και t-shirt ή hoodie που είναι αρκετά μακρύ.

Ed Sheeran – Σουέντ τζάκετ

Το κομμάτι: Πρόκειται για το ρετρό «ξαδερφάκι» του κλασικού δερμάτινου τζάκετ και αντιπροσωπευτικό κομμάτι της αντρικής ντουλάπας των 70's. Μπορεί το σουέντ ή καστόρινο να συγκαταλέγεται σε εκείνα τα υφάσματα που κάποιοι θεωρούν δύσκολα ή κάπως παλιακά, ωστόσο είναι ιδανικό κομμάτι για εκλεπτυσμένους συνδυασμούς και ειδικά τη μεταβατική περίοδο της άνοιξης.

Πώς να το φορέσεις σαν τον Ed Sheeran: Ο "Mr. Shape of You", ο τραγουδιστής με το μεγαλύτερο hype αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, σου προτείνει να επενδύσεις σε ένα χρώμα που να ξεφεύγει από το κλασικό καφέ σουέντ τζάκετ, όπως για παράδειγμα το σκούρο πράσινο που φοράει στην φωτογραφία. Συνήθως το συνδυάζει με τζην ή chino παντελόνι και πάντα με εκκεντρικά trainers.

John Legend – Bomber jacket

Το κομμάτι: Λιγότερο επίσημο από ένα μπλέιζερ, αλλά εξίσου κομψό, το bomber jacket έκανε την εμφάνιση του στον Β' Παγκόσμιο, αλλά δεν θα είχε γνωρίσει ποτέ την επιτυχία που γνωρίζει σήμερα αν δεν υπήρχαν ταινίες όπως το Top Gun με τον Tom Cruise και το πρόσφατο Drive με τον Ryan Gosling.

Πώς να το φορέσεις σαν τον John Legend: Ο τύπος που έχει πάρει Όσκαρ -Καλύτερου Τραγουδιού για το Glory από την ταινία Selma- και έχει γυναίκα του, την Chrissy Teigen έχει κάνει τα bomber jackets δεύτερη φύση του. Επιλέγει ή μονόχρωμα κομμάτια ή με στρατιωτικά prints και τα συνδυάζει συνήθως με ένα total black σύνολο.


Jeff Goldblum – Δερμάτινο μπουφάν

Το κομμάτι: Είναι το πιο «ασυμβίβαστο» και «σκληροτράχηλο» από όλα τα τζάκετ/μπουφάν/πανωφόρια. Εκείνο που ταυτίζεται με το coolness της αρρενωπής φύσης και ένα από τα «αθάνατα» ρούχα, που γίνονται ολοένα και καλύτερα όσο παλιώνουν. Κι αυτό διότι, φορώντας το παίρνει την φόρμα του σώματός σου και αποκτά καλύτερη εφαρμογή, ενώ το ξεθώριασμα του χρώματος σε σημεία «στρατηγικής σημασίας» -για παράδειγμα στους αγκώνες, στο γιακά και γύρω από τις τσέπες- του προσδίδει χαρακτήρα και το καθιστά μοναδικό.

Πώς να το φορέσεις σαν τον Jeff Golbblum: Προτού αναρωτηθείς πού τον θυμηθήκαμε αυτόν τον τύπο ή πού χάθηκε αυτό ο τύπος, κράτα αυτό: ο κύριος Jurassic Park και «Ημέρα Ανεξαρτησίας» εξελίσσει το στυλ του όσο περνούν τα χρόνια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τουλάχιστον όσον αφορά στο πώς να φοράει και να συνδυάζει το κλασικό δερμάτινο biker jacket σαν ροκ σταρ: skinny μαυρο τζην παντελόνι, sneakers και λευκό t-shirt.

 
Top