Οι στατιστικές στη Δανία δείχνουν ότι περισσότεροι από 210.000 Δανοί συχνά αισθάνονται μοναξιά,αριθμός που είναι περίπου το 1/25 του 
συνόλου του πληθυσμού.

Ο Patrick Cakirli, δημιούργησε τον Δεκέμβριο του 2016 ένα ελεύθερο πανεθνικό δίκτυο peer-to-peer στη Δανία, όπου οι μοναχικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν νέους φίλους. Ο ίδιος λέει ότι «για να βοηθήσω τα νέα μέλη, τους προσκαλούσα στο σπίτι μου κάθε εβδομάδα για δείπνο, πάρτι ή βραδιές παιχνιδιών. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα, κάθε μέλος να έχει μια καλή πρώτη εμπειρία και να αισθανθεί μέρος μιας κοινότητας. 

Τον Ιανουάριο του 2017 αποφάσισα να πάρω ένα φοιτητικό δάνειο για να μπορώ να παρέχω δωρεάν εβδομαδιαία γεύματα καθώς ήξερα ότι τα περισσότερα από τα μέλη μας ήταν φοιτητές με περιορισμένα μέσα, οπότε ήθελα να εξαλείψω τις δυσκολίες του οικονομικού ώστε όλοι να μπορούν να πάρουν μέρος».


Μέχρι τον Μάρτιο του 2017 το δίκτυο είχε αποκτήσει 10.000 μέλη και ο Patrick πήρε την απόφαση να αφιερωθεί 100% στην εθελοντική εργασία του
. Περισσότερα για τον αγώνα του κατά της μοναξιάς μπορείτε να δείτε στη σχετική σελίδα που έχει κάνει στο Facebook.«Νιώθω ότι η ιστορία μου θα μπορούσε να βοηθήσει και να εμπνεύσει πολλούς ανθρώπους που κάθονται σπίτι και αισθάνονται μοναξιά» τονίζει.


 
Top