Ο εφιάλτης των φρεσκοβαμμένων νυχιών έχει την τιμητική του κάθε καλοκαίρι.

Ενώ όλες βιαζόμαστε να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να επιστρέψουμε στις δουλειές μας μετά το manicure ή το pedicure στο οποίο μόλις επιδοθήκαμε, γνωρίζουμε καλά πως επιβάλλεται να μείνουμε ακίνητες για τουλάχιστον 15 λεπτά αν δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία βαψίματος ξανά από την αρχή.

Δυστυχώς την έχουμε πατήσει ουκ ολίγες φορές με νύχια τα οποία μοιάζουν στεγνά αλλά δεν είναι, με αποτέλεσμα το μανό να ξεφτίζει στην πρώτη του επαφή με το κινητό, τα κλειδιά ή την τσάντα μας. Και όλα αυτά επειδή δεν περιμέναμε να στεγνώσουν καλά.

Να που, όμως, υπάρχει λύση ακόμα και για όλες εμάς τις βιαστικές. Και μάλιστα ανέξοδη.

Στην περίπτωση που το αγαπημένο σου μανό δεν ανήκει στην κατηγορία των ειδικών και πολυδιαφημισμένων εκείνων προϊόντων που στεγνώνουν αμέσως, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις την εύκολη και ανέξοδη διαδικασία που ακολουθεί.

Σημείωνε λοιπόν.
Πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου, γέμισε ένα μικρό μπολάκι με παγωμένο νερό και παγάκια και τοποθέτησέ το δίπλα σου.
Βάψε τα νύχια σου δύο στρώσεις και περίμενε ένα λεπτό μέχρι να στεγνώσει η επιφάνειά τους (η πρώτη στρώση, από κάτω, είναι ακόμα νωπή).
Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα άκρα σου μέσα στο μπολ με το παγωμένο νερό και τα παγάκια και άφησε τα μέσα για τρία περίπου λεπτά.

Θα καταλάβεις ότι τα νύχια σου έχουν στεγνώσει εντελώς αν βγάζοντας τα από το μπολ, δεις μικρές σταγονίτσες νερού στην επιφάνειά τους.

Με τον τρόπο αυτό η όλη διαδικασία βαψίματος και στεγνώματος δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά.

Αυτό κι αν είναι tip!

πηγή
 
Top