Οδηγός περιποίησης για θάλασσες και ακτές.

Δίνεις αρκετή έμφαση στην εικόνα που βγάζεις προς τα έξω - μοντέρνο κούρεμα, περιποιημένο πρόσωπο, κολλαριστά πουκάμισα, σακάκια στην τρίχα, τα σωστά παπούτσια. Αλλά, προβάροντας το μαγιό σου στον καθρέφτη μήπως παρατηρείς ένα δάσος από τρίχες που έχει εξαπλωθεί ανύποπτα όλο το χειμώνα στο στήθος, στην πλάτη και στην κοιλιά σου; Ναι, υπάρχει. Και σε ενοχλεί. Κυρίως επειδή δεν επιτρέπει να αναδειχθούν οι γραμμωμένοι σου μύες.

Τι πρέπει, λοιπόν, να αφαιρεθεί για να αποκτήσει το κορμί σου την ιδανική εικόνα, αλλά και τι δεν πρέπει να πειράξεις με τίποτε;
Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να κατακτήσεις τα πλήθη στην παραλία με τον ίδιο σχεδόν τρόπο που μαγνητίζεις τα βλέμματα (ντυμένος) στη δουλειά ή στις εξόδους σου, κάνε το χρέος κάθε σωστού άντρα: περιποιήσου με επιμέλεια και λογική τις τρίχες του σώματός σου. Ξεκίνα με τα βασικά:

> Ψαλίδισε τις τρίχες του στήθους μέχρι ένα εκατοστό, καθάρισε εντελώς την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους.

> Κούρεψε λίγο και τις πολλές τρίχες στην κοιλιά. Αλλά μέχρι εκεί.

> Μην ξυρίσεις τίποτε άλλο (εκτός από το πρόσωπό σου και πάλι, εάν πραγματικά το θέλεις).

Πώς να περιποιηθείς πρόσωπο, μαλλιά και σώμα το καλοκαίρι

Ακολουθούν όλα τα είδη μιας αξιοπρεπούς αντρικής αποτρίχωσης.
Η ξυριστική/κουρευτική μηχανή

Δουλεύοντας με μια ηλεκτρική μηχανή την τριχοφυΐα του σώματός σου, κερδίζεις τρία πράγματα: ευκολία, χρόνο και αποφυγή ερεθισμών.Ένα ηλεκτρικό ξυράφι δεν κόβει τις τρίχες ανεξέλεγκτα (όπως ένα κανονικό ξυράφι), που σημαίνει ότι δεν αφήνεις «τρύπες» στο σώμα σου. Επίσης, δεν κινδυνεύεις να κοπείς, ούτε να αφήσεις τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα.Προτίμησε μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που έχει φτιαχτεί για ξύρισμα σε όλο το σώμα, με ρυθμιζόμενες κεφαλές για να πετύχεις το μήκος τρίχας που επιθυμείς. Το καλύτερο απ’ όλα; Δεν χρειάζεται να μαζεύεις τις κουρεμένες τρίχες από το πάτωμα. Μια καλή ηλεκτρική ξυριστική μηχανή διαθέτει ειδική θήκη αποθήκευσης των τριχών που μαζεύει στο διάβα της - σαν ηλεκτρική σκούπα.
Το λέιζερ

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, για να πετύχει η αποτρίχωση με λέιζερ πρέπει να τηρείς τις εξής δύο προδιαγραφές: σκούρες τρίχες, ανοιχτόχρωμο δέρμα. Το κόστος ανά θεραπεία κυμαίνεται από 100€ για πλάτη και άλλα τόσα για στήθος, πέφτοντας στα 50€ για ώμους ή αυχένα. Το άλλο πρόβλημα που συνδέεται με χρόνο και χρήμα; Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε ένα με δυο μήνες και ξεπερνούν τις οκτώ.
Το κερί

Μια μέθοδος αποτρίχωσης απλούστερη από τη διαδικασία με λέιζερ, η οποία όμως έχει την ιδιότητα να αφήνει το δέρμα εκτεθειμένο σε ερεθισμούς και τελείως απροστάτευτο από πιθανές μολύνσεις (το κερί ανοίγει πλήρως τους θύλακες και έτσι το δέρμα είναι πολύ επιρρεπές σε βακτήρια που δημιουργούν αντιαισθητικά σπυράκια σε όλη την περιοχή).

Ωστόσο, σε ένα εξειδικευμένο ινστιτούτο ή spa η διαδικασία γίνεται με ειδικές ταινίες που είναι εμποτισμένες και με αντιβακτηριδιακά συστατικά. Κόστος; Κοντά στα 20 με 25€ για κάθε περιοχή αποτρίχωσης.

Πώς είναι πραγματικά η αποτρίχωση σε slow motion
Οι αποτριχωτικές κρέμες

Τις χρησιμοποιούν τακτικά κολυμβητές (*) και bodybuilders (*) γιατί είναι απλές στη χρήση και αποδοτικές στην αφή του δέρματος. Τις απλώνεις, περιμένεις μερικά λεπτά και μετά σκουπίζεσαι με μια πετσέτα. Οι τρίχες έχουν εξαφανιστεί. Και επειδή λειτουργούν διαλύοντας την κερατίνη της τρίχας, δεν επεμβαίνουν καθόλου στα θυλάκια, αφήνοντας το δέρμα απαλό και λείο.Tο μόνο αρνητικό είναι ότι οι τρίχες επανεμφανίζονται γρηγορότερα συγκριτικά με κάθε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης.

(*) Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με ξυρισμένο σώμα κολυμπάς γρηγορότερα, ενώ τα βουνά των μυών δείχνουν δυο φορές πιο σμιλεμένα.
Το ξυράφι

Αν τίποτε από όλα τα προηγούμενα δεν σε εμπνέει, ούτε το εμπιστεύεσαι, αλλά και ούτε επιθυμείς να χαλάσεις έστω και ένα ευρώ για αποτρίχωση, τότε πάρε στα χέρια σου το κατάλληλο ξυράφι.Όπως ακριβώς κάνεις και για το ξύρισμα της γενειάδας σου, προετοίμασε το δέρμα που θα αποτριχώσεις πλένοντάς το με ζεστό νερό, άπλωσε τον αφρό ή την κρέμα και ξεκίνα τις ξυραφιές. Μάθε, όμως, τι θα αποκτήσεις μια ή δύο μέρες αργότερα: φαγούρα και αντιαισθητική όψη «γενιού τριών ημερών» σε όλο σου το σώμα, με το δέρμα να «τσιμπάει» σε κάθε άγγιγμα.

Σε καμία περίπτωση μη δοκιμάσεις να τα πάρεις κόντρα. Η επιδερμίδα του προσώπου, αν και περισσότερο ευαίσθητη από αυτή του στήθους, με τα χρόνια έχει αποκτήσει αντιστάσεις στις λεπίδες που πηγαίνουν κόντρα στη φορά των τριχών. Αν δεν θέλεις να κυκλοφορείς στην παραλία αιματοβαμμένος ή με τσιρότα, απόφυγε τις κόντρες.

 
Top