Η μοϊκάνα επιστρέφει και αυτοί είναι οι πιο στιλάτοι τρόποι για να υιοθετήσεις μια από τις hot τάσεις στο αντρικό hairstyle.

Το κούρεμα


Έλκει την καταγωγή του από τη θρυλική μοϊκάνα, το κούρεμα που «γέννησαν» οι Ινδιάνοι Mohawk των ΗΠΑ και έχει ταυτιστεί όσο κανένα με το κίνημα της πανκ στα τέλη των '70s. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το faux hawk ή αλλιώς το fohawk είναι το ξαδερφάκι της, πιο δόκιμα η σύγχρονη εκδοχή της, που καθιερώθηκε από τον David Beckham τη δεκαετία του 1990.

Σήμερα, το εν λόγω κούρεμα κυκλοφορεί αρκετά πιο διαφοροποιημένο τόσο από την κλασική μοϊκάνα, όσο κι από το haircut του Becks, ώστε να αποτελεί μια πιο ασφαλή επιλογή, λιγότερο άγρια και σκληρή και περισσότερο εκλεπτυσμένη.

Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο, καλό θα ήταν η μοϊκάνα σου να είναι κοντή και τα πλαϊνά μαλλιά να μην αρκετά ξυρισμένα. Αν πάλι έχεις στρογγυλό πρόσωπο ή τετράγωνο ή σε σχήμα καρδιάς ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο: δώσε ύψος και μήκος στην κορυφή και πάρ'τα με την ψιλή στο πλάγια.

Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν το δοκιμάσεις
Τo συγκεκριμένο κούρεμα δεν θα σε βολέψει στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι ίσια, καθώς δεν θα μπορείς εύκολα να σταθεροποιήσεις τη φράντζα. Επίσης, όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σου στην κορυφή, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τα «κάνεις καλά», δηλαδή να τα φορμάρεις με προϊόντα styling ώστε να σταθεροποιηθούν ψηλά και να διατηρήσουν τη θέση και το ύψος τους.

Αν δεν διαθέτεις λοιπόν χρόνο και υπομονή, προτίμησε μια κοντή μοϊκάνα.

Τα «όπλα» για να το πετύχεις

Αν ψήθηκες να υιοθετήσεις το faux hawk, πάρε μολύβι και χαρτί και εφοδιάσου με τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορείς να το φορμάρεις στο σπίτι σου.

Πιστολάκι για στέγνωμα και φορμάρισμα .
Βούρτσα για τα μαλλιά.
Μια καλής ποιότητας πάστα ή πομάδα ή κερί για έντονο όγκο και κράτημα.
Ένα σπρέι αλατιού στην περίπτωση που επιμένεις στο φυσικό αποτέλεσμα και θέλεις περισσότερη κίνηση.

περισσότερα στο gr.askmen.com/
 
Top