Το πουκάμισο φόρεμα είναι ένα άκρως θηλυκό, αλλά και πολύ άνετο – δροσερό ρούχο για κάθε περίσταση. Μπορεί να φορεθεί από την πρωινή βόλτα ή το γραφείο, μέχρι σε μια βραδινή και επίσημη έξοδο. Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αν και μπορεί να φορεθεί εξίσου τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να κάνετε και τον ανάλογο συνδυασμό με τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ που θα ολοκληρώσουν το ντύσιμο σας με τον καλύτερο τρόπο.

Τα πουκαμισοφορέματα, γνωστά και ως shirt dresses, ποικίλουν τόσο σε μήκος, όσο και σε σχέδια ή prints. Υπάρχουν φορέματα μακριά, αλλά και μίνι που έχουν το κόψιμο του κλασσικού πουκαμίσου. Το πιο συνηθισμένο βέβαια shirt dress είναι το μίντι.

Προσέξτε όμως, μπορεί τα φορέματα σε στυλ πουκαμίσου να είναι πιο άνετα και αέρινα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και πολύ φαρδιά. Επιλέξτε ένα μέγεθος που δεν θα είναι εφαρμοστό, αλλά ούτε πολύ φαρδύ και θα κλέψετε τις εντυπώσεις αναδεικνύοντας την θηλυκότητα σας.

Δημοφιλείς επιλογές σε φορέματα πουκάμισο είναι τα άσπρα και τα μαύρα, ενώ υπάρχουν και τα πολυαγαπημένα ριγέ με χοντρές ή λεπτές κάθετες γραμμές. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε πουκαμισοφορέματα σε πολλά ακόμη χρώματα και prints, όπως επίσης και με διάφορες διακοσμητικές λεπτομέρειες σαν το βολάν, που μπορούν να δώσουν άλλον αέρα στο φόρεμα πουκαμίσα. Για παράδειγμα τα φλοράλ φορέματα τύπου πουκαμίσου είναι πολύ εντυπωσιακά.

Εξίσου αγαπημένο όμως είναι και το τζιν πουκάμισο φόρεμα, το οποίο είναι ιδανικό για casual και σικ εμφανίσεις.

Πως φοριέται το πουκάμισο φόρεμα;


Ανάλογα με την περίσταση και το ύφος του πουκαμισοφορέματος μπορείτε να επιλέξετε ίσια ή ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Για το πρωινό σας ντύσιμο στη βόλτα, το σχολείο ή το γραφείο επιλέξτε ένα ίσιο παπούτσι τύπου μπαλαρίνας, σανδαλιού, σαγιονάρας ή sneakers, ενώ για τις βραδινές εξόδους, ολοκληρώστε το σύνολο με πέδιλα, πλατφόρμες, γόβες ή lace up παπούτσια.

Αν θέλετε να τονίσετε τη μέση σας ή να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση της καμπύλης σε αυτό το σημείο, προσθέστε μια ζώνη. Αυτό το απλό και πολύ θηλυκό στυλιστικό τρικ μπορεί να κάνει ακόμη και έναν σωματότυπο σωλήνα να φαίνεται περισσότερο σαν κλεψύδρα.

Αν έχετε επιλέξει ένα μίντι ή μίνι φόρεμα πουκάμισο και θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν πιο μακριά και λεπτά, συνδυάστε το με ένα ζευγάρι nude παπούτσια.

Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε ένα κοντό ή και μακρύ φόρεμα πουκαμίσα με κολάν, τζιν ή παντελόνι. Σε αυτή την περίπτωση, για να κάνετε τα πόδια σας δείχνουν λεπτά και μακριά, φορέστε ένα παπούτσι στο χρώμα του παντελονιού σας. Φορέστε το πουκαμισοφόρεμα αφήνοντας τα κουμπιά από την μέση και κάτω ανοιχτά, για να δώσετε στο ντύσιμο σας ένα πιο αέρινο στυλ.

Επειδή το shirt dress αναδεικνύει την απλότητα, καλό θα είναι να αποφύγετε τα βαριά αξεσουάρ και κοσμήματα. Προτιμήστε πιο μίνιμαλ στοιχεία για να ολοκληρώσετε το σύνολο σας. Αν για παράδειγμα επιλέξετε κοσμήματα στο χρώμα του φορέματος, τότε το σύνολο που θα δημιουργήσετε θα αποπνέει φρεσκάδα και νεανικό στυλ. Αν όμως προσθέσετε ροκ αξεσουάρ, αυτόματα γίνεται ροκ και το ντύσιμο σας.

Πηγή
 
Top