Πολλές γυναίκες προτιμούν να φορούν παντελόνι στην καθημερινότητα τους, αλλά και στις επίσημες εμφανίσεις τους. Το θεωρούν πιο άνετο και εξίσου θηλυκό, αν συνδυαστεί με το σωστό μπλουζάκι.

Στα μαγαζιά μπορείτε να βρείτε παντελόνια σε όλα τα χρώματα, τόσο για casual και σπορ ντυσίματα, όσο και για πιο chic, επαγγελματικές και επίσημες εμφανίσεις.

Πέρα από τα μονόχρωμα παντελόνια σε κλασσικές αποχρώσεις όπως το μαύρο, λευκό, μπλε, μπορείτε να βρείτε και υπέροχα μοτίβα. Αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια είναι τα ριγέ, πουά και καρό παντελόνια.

Ακολουθούν μερικά στυλιστικά μυστικά για εντυπωσιακούς συνδυασμούς με παντελόνια σε όλα τα βασικά χρώματα. Δείτε τα και πάρτε ιδέες για τις δικές σας εντυπωσιακές εμφανίσεις.
Μαύρο παντελόνι:



Το μαύρο γυναικείο παντελόνι αποτελεί την πιο κλασσική επιλογή που συνδυάζεται με όλα τα χρώματα. Μπορείτε να το ταιριάξετε με νουντ και παστέλ αποχρώσεις, όπως και με έντονα φλούο και νέον χρώματα. Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι και το ασπρόμαυρο ή το total black look.

Πρόκειται για ένα σκούρο χρώμα που όχι μόνο αδυνατίζει την σιλουέτα, αλλά αποπνέει κομψότητα. Μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις, ανάλογα πάντα με το ύφος του.




Επιλέξτε ένα μαύρο τζιν για τις καθημερινές σας δραστηριότητες, αλλά και τις βραδινές εξόδους σε συνδυασμό με ένα μπλουζάκι. Για τις πιο επίσημες εκδηλώσεις ή το γραφείο, φορέστε ένα υφασμάτινο μαύρο παντελόνι σε εφαρμοστή ή φαρδιά γραμμή, τύπου παντελόνας και θα κλέψετε τις εντυπώσεις!
Μπλε παντελόνι:



Ένα εξίσου αγαπημένο χρώμα στα παντελόνια είναι και το μπλε. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα αποχρώσεων που κυμαίνεται από το ανοιχτόχρωμο και παστέλ γαλάζιο μέχρι το σκούρο μπλε – navy. Εντυπωσιακή είναι και η επιλογή ενός μπλε ηλεκτρίκ παντελονιού, το οποίο έχει έντονο χρώμα.

Οι ιδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί με το μπλε σκούρο παντελόνι είναι το λευκό και το κόκκινο που αποπνέουν έναν navy αέρα. Ωστόσο, μπορείτε να το ταιριάξετε εξίσου εντυπωσιακά με ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις, κίτρινο ή και νουντ χρωματισμούς.


Το γαλάζιο παντελόνι συνδυάζεται όμορφα με παστέλ και νουντ αποχρώσεις, αν και μπορεί να δείχνει εντυπωσιακό φορώντας το με άλλες παραλλαγές του μπλε.

Από την άλλη μεριά ένα μπλε ηλεκτρίκ παντελόνι λόγω του έντονου χρωματισμού του, μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με άλλα έντονα χρώματα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό color block ντύσιμο.
Χακί παντελόνι:



Το χακί ή λαδί παντελόνι αποτελεί μια ακόμη από τις κορυφαίες επιλογές των γυναικών. Είναι ιδανικό για να κάνετε ένα military (στρατιωτικό) ή σε γήινους τόνους ντύσιμο.

Οι ιδανικοί χρωματικοί συνδυασμοί με το χακί είναι οι γήινες αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ, αλλά ταιριάζει εξίσου με το άσπρο και το μαύρο. Αν θέλετε μπορείτε να το φορέσετε και σε συνδυασμό με άλλες πράσινες αποχρώσεις ή με πορτοκαλί – κοραλί για να δημιουργήσετε μια όμορφη αντίθεση.
Μπορντό παντελόνι:



Το μπορντό είναι ένα ακόμη σκούρο χρώμα παντελονιού που φοριέται περισσότερο τους φθινοπωρινούς – χειμερινούς μήνες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να φορεθεί και τον υπόλοιπο χρόνο.

Εντυπωσιακοί χρωματικοί συνδυασμοί με μπορντό είναι τα ανοιχτόχρωμα τοπ όπως μπεζ, ζαχαρί, κρεμ, ροζ κλπ. Ωστόσο συνδυάζεται εξίσου όμορφα και με το μαύρο.
Γκρι παντελόνι:



Από το ανοιχτόχρωμο γκρι τζιν παντελόνι μέχρι το σκούρο ανθρακί βραδινό σχέδιο, οι επιλογές και οι αποχρώσεις είναι πολλές.

Οι ανοιχτοί χρωματισμοί του γκρι μπορούν να φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να συνδυαστούν υπέροχα με νουντ, λευκό και ροζ παλ. Βέβαια αν θέλετε να φορέσετε κάτι πιο σκούρο από πάνω, μπορείτε να επιλέξετε ένα μαύρο ή κόκκινο τοπ.




Από την άλλη μεριά, το σκούρο ανθρακί παντελόνι μπορεί να φορεθεί σχεδόν με όλα τα χρώματα. Ένας συνδυασμός που δεν ταιριάζει με το ανθρακί παντελόνι είναι το σκούρο καφέ.
Μπεζ παντελόνι:



Οι αποχρώσεις του μπεζ – εκρού στα παντελόνια είναι εξίσου αγαπημένες. Φοριούνται τόσο με ανοιχτόχρωμα παστέλ ή νουντ χρώματα, όσο και με καφέ ή άλλες σκούρες αποχρώσεις.

Το παλ ή παστέλ ροζ χρώμα είναι ένας ιδανικός και κομψός τρόπος για να αναδείξετε το μπεζ παντελόνι σας, ενώ η επιλογή ενός σκουρόχρωμου ή έντονου χρωματικά τοπ είναι κατάλληλος για τις γυναίκες που θέλουν να τονίσουν το επάνω μέρος του σώματος τους, τραβώντας τα βλέμματα μακριά από τα πόδια τους.




Επίσης, αν θέλετε να κάνετε τα πόδια σας να δείχνουν λεπτότερα και πιο μακριά, επιλέξτε να φορέσετε ένα ζευγάρι παπουτσιών στο ίδιο μπεζ χρώμα με το παντελόνι σας. Η ενιαία αυτή χρωματική όψη θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του ψηλόλιγνου ποδιού.
Λευκό παντελόνι:



Το λευκό παντελόνι αποτελεί ένα ακόμη από τα must have ρούχα που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα. Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι, αλλά μπορεί να φορεθεί εξίσου και τον Χειμώνα.

Υπάρχουν τέλεια άσπρα παντελόνια για πιο κομψές και επίσημες εμφανίσεις, αλλά και το κλασσικό λευκό τζιν που λατρεύουν οι γυναίκες. Όλα τους μπορούν να συνδυαστούν τόσο με έντονα, όσο και με πιο ήπια χρώματα και να δημιουργήσουν εκπληκτικά ντυσίματα για κάθε ώρα και στιγμή.
Κόκκινο παντελόνι:



Ένα ιδιαίτερο και έντονο χρώμα παντελονιού που δεν τολμούν πολλές γυναίκες είναι το κόκκινο. Πρόκειται για ένα χρώμα εντυπωσιακό με πολλές διαφορετικές αποχρώσεις που μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ανάλογα με το στυλ του. Είναι κυρίως καλοκαιρινό, αλλά μπορεί να φορεθεί εξίσου και τον υπόλοιπο χρόνο.

Πέρα από το κλασσικό και έντονο κόκκινο, υπέροχος χρωματισμός είναι και το κοραλί. Συνδυάζεται ιδανικά με λευκό, ροζ και μπλε σκούρο, αλλά μπορεί να φορεθεί εξίσου και με μαύρο ή μπεζ.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε ένα color block ντύσιμο, μπορείτε να επιλέξετε χρωματικούς συνδυασμούς του κόκκινου με μπλε ηλεκτρίκ, φούξια, πράσινο ή γαλάζιο.
Ροζ παντελόνι:



Το άκρως girly χρώμα παντελονιού δεν είναι άλλο από το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις. Ροζ παστέλ ή παλ, αλλά και φούξια είναι οι κορυφαίες επιλογές των γυναικών στα παντελόνια. Υπέροχη απόχρωση όμως είναι και το ροζ – κοραλί χρώμα.

Είναι συνήθως μια πιο καλοκαιρινή επιλογή που μπορεί να φορεθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και το βράδυ. Μάλιστα υπάρχουν σχέδια ροζ παντελονιών που είναι ιδανικά ακόμη και για κομψές επίσημες ή επαγγελματικές εμφανίσεις.



Το ροζ παντελόνι συνδυάζεται εύκολα με πολλά χρώματα. Οι νουντ, ροζ, μωβ, μπλε και παστέλ αποχρώσεις είναι κορυφαίες σε προτιμήσεις.
Πράσινο παντελόνι:



Σμαραγδί, φυστικί, χακί ή κυπαρισσί; Όποια απόχρωση πράσινου παντελονιού κι αν επιλέξετε μπορείτε να κάνετε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Φορέστε το με άλλες αποχρώσεις του πράσινου ή δημιουργήστε υπέροχες αντιθέσεις με κίτρινο και πορτοκαλί. Αν πάλι θέλετε ένα πιο ήρεμο αποτέλεσμα, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο κλασσική νουντ απόχρωση.

Βέβαια, ανάλογα με την ένταση του πράσινου που θα διαλέξετε, υπάρχουν και διαφορετικές επιλογές για να το συνδυάσετε.
Καφέ παντελόνι:



Μια ακόμη από τις πιο αγαπημένες επιλογές των γυναικών σε χρώμα παντελονιού είναι και το καφέ. Οι αποχρώσεις του καφέ μπεζ, καφέ λαδί, ταμπά, αλλά και σκούρο καφέ είναι οι πιο κλασσικές.

Το καφέ ταιριάζει υπέροχα με τους υπόλοιπους γήινους τόνους στα ρούχα, αλλά και με το κίτρινο και το ροζ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο συνδυασμός καφέ με μαύρο που είναι λίγο ιδιαίτερος. Κάποιες γυναίκες τον θεωρούν εντυπωσιακό και άλλες το ακριβώς αντίθετο. Σε αυτή την περίπτωση, παίζει σημαντικό ρόλο και η απόχρωση του καφέ παντελονιού που θα θελήσετε να συνδυάσετε με το μαύρο τοπ.
Κίτρινο παντελόνι:



Από το παλ κίτρινο και το καναρινί μέχρι το σκούρο μουσταρδί οι αποχρώσεις στα γυναικεία κίτρινα παντελόνια είναι πολλές. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χρώμα που δεν το βλέπουμε συχνά.

Ταιριάζει υπέροχα με το λευκό και το πράσινο, αλλά μπορεί να συνδυαστεί εξίσου με τις μπλε αποχρώσεις.



Αν θέλετε να κάνετε ένα ήπιο χρωματικά ντύσιμο επιλέξτε ένα τοπ σε γκρι ανοιχτό, άσπρο ή απαλό ροζ. Αν όμως θέλετε να κάνετε ένα εκθαμβωτικό και έντονο σύνολο, επιλέξτε να συνδυάσετε το κίτρινο παντελόνι σας με μπλε ηλεκτρίκ, φούξια, κόκκινο και πράσινο σμαραγδί.
Ριγέ παντελόνι:



Μια όμορφη ιδέα για παντελόνι είναι και αυτή του ριγέ. Θα το βρείτε σε όλους τους χρωματισμούς με πιο κλασσικούς το λευκό – μαύρο, άσπρο – μπλε και λευκό – κόκκινο.

Ένα ριγέ παντελόνι με κάθετες ρίγες προσθέτει ύψος και κάνει μια σιλουέτα πιο λεπτή, ενώ οι οριζόντιες γραμμές συνήθως φαρδαίνουν τα πόδια.



Καλό θα είναι να επιλέγετε συνδυασμούς ριγέ παντελονιού με μονόχρωμες μπλούζες, που είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Αν όμως σας αρέσουν οι πειραματισμοί και τα ιδιαίτερα μοτίβα, μπορείτε να φορέσετε το ριγέ παντελόνι σας με πουά τοπ ή και με ριγέ.
Πουά παντελόνι:



Το πουά μοτίβο στα παντελόνια και τα ρούχα γενικότερα είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα τάση της μόδας. Είναι εντυπωσιακό και παιχνιδιάρικο, ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα μονόχρωμα ρούχα.

Οι πιο αγαπημένες χρωματικές προτάσεις στο πουά είναι το ασπρόμαυρο και το άσπρο μπλε, ωστόσο μπορείτε να βρείτε πουά παντελόνια και σε άλλα χρώματα.



Μπορείτε να κάνετε έναν ασφαλή συνδυασμό με κάτι μονόχρωμο ή να παίξετε με τα πουά – ριγέ τοπ.
Καρό παντελόνι:



Ένα ακόμη εντυπωσιακό σχέδιο στα παντελόνια είναι και το καρό. Μπορείτε να το βρείτε τόσο σε σχέδια σκοτσέζικου τύπου, όσο και σε πιο κλασσικούς συνδυασμούς χρωμάτων.

Λόγω του ιδιαίτερου μοτίβου του, το καρό παντελόνι καλό θα είναι να συνδυάζεται με μονόχρωμα τοπ ή το πολύ με μπλουζάκια που έχουν στάμπες.

Πηγή
 
Top