Ένας οδηγός επιλογής για το πιο κλασικό από τα γυαλιά ηλίου που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.


Δεν είναι περίεργο που οι περισσότεροι άντρες προτιμούν τα aviators γυαλιά ηλίου. Άλλωστε, είναι από τα διασημότερα γυαλιά στον κόσμο.Όμως παρότι το look του Don Draper είναι σπουδαίο, δεν ταιριάζει απαραίτητα σε όλους. Ο παρακάτω οδηγός έχει μόνο ένα στόχο: να σε βοηθήσει να διαλέξεις το κατάλληλο aviator ανάλογα με το στυλ του προσώπου σου.

Αν έχεις πρόσωπο με γωνίες


raen.com

Στην περίπτωση που το πρόσωπο σου είναι πιο «μακρύ» απ' ότι πλατύ, χρειάζεσαι ένα ζευγάρι aviators με πιο λεπτό σκελετό. Η επιλογή αυτή θα τονίσει περισσότερο το πρόσωπο σου, με τους καμπυλωτούς φακούς να δίνουν μία αίσθηση λεπτότητας.

Αν έχεις οβάλ πρόσωποaetherapparel.com

Αν ανήκεις στην πάνω κατηγορία αλλά με την ιδιαιτερότητα ότι το πηγούνι σου είναι πιο στρογγυλό, προτίμησε έναν λεπτό σκελετό αλλά με πιο στενόμακρους φακούς.

Αν έχεις «τετράγωνο» πρόσωπο

nordstrom.com

Το ιδανικό ζευγάρι για σένα είναι τα wire-frame aviators με στρογγυλούς φακούς. Από τη στιγμή που το πρόσωπο σου έχει ήδη δυναμική λόγω του τετράγωνου σχήματος του, δεν χρειάζεσαι πιο χοντρό σκελετό.
Αν έχεις πολύ έντονα ζυγωματικά

framesdirect.com

Στην περίπτωση που τα ζυγωματικά σου είναι το πιο «πλατύ» σημείο στο πρόσωπό σου, χρειάζεσαι ένα aviator που να φέρνει ισορροπία στα χαρακτηριστικά σου. Προτίμησε λεπτό σκελετό, αλλά με φακούς που έχουν περισσότερα εκατοστά ύψος αντί για πλάτος.
Αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο

barneys.com

Είσαι από εκείνους με το «θεληματικό πηγούνι»; Προτίμησε τα aviators με brow bar ή άλλα χαρακτηριστικά στο ύψος των κροτάφων.


Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

barneys.com

Από τη στιγμή που έχεις ήπια και όχι τόσο έντονα χαρακτηριστικά, μπορείς να διαλέξεις ένα πιο επιβλητικό aviator. Δοκίμασε τους πιο τετραγωνισμένους φακούς με μέτριο σκελετό.
 
Top