Λίγη μπογιά και μερικές έξυπνες αλλαγές θα φέρουν στο σπίτι σας καλοκαιρινό αέρα χωρίς να χαλάσετε του κόσμου… τα χρήματα!

Το καλοκαίρι φέρνει μαζί του τη ζέστη και τη μυρωδιά της θάλασσας, αλλά συνήθως παίρνει τις έννοιες και την ένταση που επιβάλλει η καθημερινή ρουτίνα. Αν λατρεύετε αυτή –τη δεύτερη και πιο κρυφή- πλευρά του καλοκαιριού, ακολουθήστε τις συμβουλές μας για να κάνετε το χώρο πιο ανάλαφρο, χαρούμενο και χαλαρό. Κι όλα αυτά χωρίς να βάλετε σε κίνδυνο την τσέπη σας: οι αλλαγές που σας προτείνουμε, άλλωστε, απαιτούν λίγα χρήματα!


Δείτε τα όλα… ριγέ 

Με αυτόν τον τρόπο, θα σπάσετε τη σοβαρότητα του υπνοδωματίου και της κουζίνα σας και θα του δώσετε (ακόμα) πιο χαλαρό χαρακτήρα. Η εποχή, μάλιστα, επιτάσσει έντονα, ζωηρά και χαρούμενα χρώματα, όπως το πορτοκαλί του μανταρινιού, το κοραλί και το τιρκουάζ. Αν πάλι δεν έχετε διάθεση να πιάσετε πινέλο στο χέρι σας, προτιμήστε μια ριγέ ή chevron ταπετσαρία. Τέλος, φροντίστε να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες οπτικές αντιθέσεις στον χώρο σας, χρησιμοποιώντας λευκά μαξιλάρια, σεντόνια, ριχτάρια και βάζα σε μίνιμαλ και λιτές γραμμές.

Βάψτε τον τοίχο σας… ριγέ και ανανεώστε τη διάθεσή και το σπίτι σας εύκολα και οικονομικά!

Κρέμασμα, τώρα! 
Όχι, δεν θέλουμε να φέρετε στο σπίτι σας την εποχή των μαγισσών απαιτώντας το κρέμασμά τους. Εμείς, άλλωστε, αναφερόμαστε στα ψάθινα καπέλα σας και σας προτείνουμε να στολίσετε την είσοδο του σπιτιού σας με αυτά αλλά και τις καλοκαιρινές τσάντες σας-ειδικά εκείνες που συνηθίζετε να παίρνετε μαζί σας στην παραλία. Πώς; Απλά στερεώνοντάς τα με καρφιά ή τοποθετώντας τα πάνω σε ειδικές κρεμάστρες τοίχου. Αν δεν έχετε διάθεση ή δεν βρίσκετε το λόγο να ξοδέψετε χρήματα για μια τέτοια κατασκευή, τότε δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε το coffee table ή άλλες γωνιές του σπιτιού σας με ένα καπέλο: πέρα από αίσθηση χαλαρότητας, αυτό το διακοσμητικό τρικ θα δώσει στο χώρο σας παιχνιδιάρικο και στιλάτο ύφος.

Τα καπέλα φέρνουν αέρα ξεγνοιασιάς και χαλαρότητας στο χώρο σας. Ακόμα καλύτερα: δεν κοστίζουν ακριβά.

Για να δώσετε στο χώρο σας περισσότερο βάθος και εξωτικό ύφος, βάλτε τα κλασικά καπέλα στην άκρη και τολμήστε να διακοσμήσετε το χώρο σας με αφρικανικά παραδοσιακά juju καπέλα. Αν αναρωτιέστε τι είναι, σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται για τα στιλάτα καπέλα από φτερά, που φορούν οι φύλαρχοι στο Καμερούν και τα οποία, τελευταία, κοσμούν τις σελίδες των πιο διάσημων περιοδικών διακόσμησης. Ωστόσο, αυτή η επιλογή, αν και πιο εντυπωσιακή είναι λίγο πιο ακριβή… για την τσέπη σας: Οι τιμές των juju ξεκινούν από 45€ (ανάλογα με την ποιότητά) αλλά μπορείτε να τα βρείτε με έκπτωση online.

Ωραία τα ψάθινα καπέλα, αλλά θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό; Τα καπέλα juju είναι μια καλή εναλλακτική αλλά απαιτούν λίγο μεγαλύτερο budget.

Αλλάξτε χρώμα στα ψάθινα διακοσμητικά αξεσουάρ, τα μπαμπού έπιπλα: από τα καλάθια μέχρι τις καρέκλες σας. Προτιμήστε παστέλ χρώματα, όπως το γαλάζιο, το πράσινο της μέντας, το κουφετί και το μοβ της λεβάντας για να δώσετε στο χώρο σας ένα πιο fun και καλοκαιρινό ύφος.

Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο, αλλά τα βαμμένα μπαμπού θα φέρουν άμεσα αέρα ανανέωσης στο καθιστικό σας.

Κάντε έξωση στα βιβλία σας 
Μεταφέρετε τα βιβλία σας από τη βιβλιοθήκη στην τσάντα παραλίας σας-το καλοκαίρι άλλωστε αποτελεί ιδανική αφορμή για να το ρίξετε στο… διάβασμα. Στη θέση τους, τοποθετήστε φυτά, λουλούδια αλλά και διάφορα διακοσμητικά αξεσουάρ, όπως βάζα, κορνίζες, μικρά κάδρα πορσελάνινα πιάτα. Δεν χρειάζεται να βγείτε στις αγορές και να ξοδέψετε χρήματα για αυτό το σκοπό: μπορείτε πάντα να ανατρέξετε και στην ήδη υπάρχουσα συλλογή σας και –ακόμα καλύτερα- στα οικογενειακά σας κειμήλια. Για ένα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε τη θάλασσα ως πηγή έμπνευσης γεμίζοντας τα ράφια σας με διακοσμητικά κοράλλια, ξύλινα βάζα ή καραβάκια και κοχύλια.

Δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε τελείως τα ράφια της-αρκεί να δείτε τη βιβλιοθήκη σας ως ένα διακοσμητικό έπιπλο.

Βάλτε το (καλοκαιρινό) ριχτάρι Ναι, εννοούμε εκείνο, το ελαφρύ, στιλάτο ύφασμα που θα κάνει το καθιστικό σας να μοιάζει σαν το πιο χαλαρό, ανάλαφρο και κουλ μέρος στον κόσμο. Αν είστε φαν του χρώματος, προτιμήστε τα λινά ή βαμβακερά ριχτάρια σε έντονα και χαρούμενα χρώματα, αν αγαπάτε το μινιμαλισμό, επιλέξτε εκείνα που έχουν ριγέ ή γεωμετρικά μοτίβα κι αν σας λείπει η εξοχή, πείτε «ναι» στο παντός καιρού καρό.

Ντύστε τον καναπέ σας με πιο ελαφριά υφάσματα και ανανεώστε τον σε χρόνο dt!

Τα κουβαδάκια σας και σε άλλη… παραλία! Για την ακρίβεια, φέρτε τα από την παραλία σπίτι σας. Κι εννοούμε να τολμήσετε να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σπιτιού με vintage μεταλλικά κουβαδάκια –που θυμίζουν διακοπές στη θάλασσα- μέχρι τον (πλέον) κλασικό μεταλλικό κουβά.

Φτιάξτε μια ενδιαφέρουσα σύνθεση για την τραπεζαρία ή το coffee table σας γεμίζοντας ένα παλιό κουβαδάκι με βότσαλα και κοχύλια.

Τοποθετήστε σε αυτά τις γλάστρες και τα φυτά σας, γεμίστε με αυτά τα ράφια και τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου σας, μετατρέψτε τα σε στιλάτες vintage παπουτσοθήκες ή απλά κάντε τα το κεντρικό διακοσμητικό αξεσουάρ του coffee table σας (ειδικά αν αυτό είναι χαμηλό). Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη: οι επιλογές ως προς τη διακοσμητική χρήση τους είναι αμέτρητες και το ύφος που θα δώσουν στο χώρο σας ανάλαφρο, χαριτωμένο, κομψό και παιχνιδιάρικο!

Δεν είστε φαν του vintage; Γεμίστε τα μεταλλικά δοχεία και κουβαδάκια με λουλούδια και ανανεώστε το χώρο σας άμεσα κι οικονομικά.

Βγείτε στο γυαλί 
Δε θέλετε να κάνετε ακραίες επεμβάσεις στο χώρο σας για να τον κάνετε πιο άνετο και καλοκαιρινό; Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται μπελάς, μπορείτε απλά να μεταμορφώσετε τα βάζα από γυαλί (από τις συσκευασίες του καφέ, της σάλτσας, κ.τ.λ.) σε μίνι κηροπήγια και φαναράκια και τοποθετήστε τα στο coffee table, το κομοδίνο, την τραπεζαρία, το μπάνιο και το πάγκο της κουζίνας σας. Για να τα βάλετε σε καλοκαιρινή διάσταση, γεμίστε τα με λίγη άμμο, βότσαλα, κοχύλια, όσπρια ή αποξηραμένες φλούδες από εσπεριδοειδή προτού τοποθετήσετε σε αυτά μικρά κεριά.

Γεμίστε τα γυάλινα δοχεία που προορίζετε για την ανακύκλωση με βότσαλα, χρωματιστές πέτρες, χάντρες ή άμμο και κεριά και μετατρέψτε τα σε στιλάτα και κομψά φαναράκια.

Πηγή
 
Top