Η κορυφαία Mercedes-AMG GT Roadster αποκτά ακόμη μια έκδοση, με έμφαση στην απόδοση και στις υψηλές επιδόσεις.

Με τη συγκεκριμένη έκδοση η γερμανική φίρμα γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των Mercedes-AMG με τους 476 ίππους και GT C Roadster των 557. Έτσι, στην GT S Roadster ο 4λιτρος V8 Βi-Turbo αποδίδει 522 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. & 670 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.900 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται και πάλι στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου, διπλού συμπλέκτη αυτόματου κιβωτίου AMG Speedshift DCT 7G.

Σχετικά με τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 308 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η νέα Mercedes-AMG GT S Roadster διαθέτει πίσω ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και 5 προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport, Sport+, Race και Individual) που ρυθμίζουν ανάλογα την απόκριση του κινητήρα, τη λειτουργία του κιβωτίου, την απόσβεση της ανάρτησης, το τιμόνι, τον ήχο της εξάτμισης και τη λειτουργία του ESP.



Τέλος, τις απαραίτητες ενισχύσεις έχουν δεχτεί και τα φρένα, με μεγαλύτερους δίσκους και 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με μονοπίστονες πίσω, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης carbon-κεραμικού σετ.






 
Top