Το κομψοτέχνημα που σχεδιάζεται μετά από παραγγελία
Το Koenigsegg Agera R είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα υπερεπιδόσεων που κατασκευάστηκαν ποτέ. Με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 440 km/h, το σουηδικό hypercar αποτελεί ένα συλλεκτικό έργο τέχνης (σ.σ. μόλις 18 κατασκευάστηκαν από το 2011 έως και το 2014) που ελάχιστοι είχαν την οικονομική ευρωστία να αποκτήσουν, μιας και η τιμή του ήταν στα 2,8 εκατομμύρια δολάρια.

Προφανώς και αυτοί που κατάφεραν να αποκτήσουν το «θηρίο» των 1140 hp δεν είναι άνθρωποι που συμβιβάζονται και ικανοποιούνται εύκολα.

Για τον λόγο αυτό η Koenigsegg τους δίνει τη δυνατότητα της εξατομίκευσης, να μπορούν να διαμορφώσουν δηλαδή όπως οι ίδιοι θέλουν όχι μόνο το όχημά τους αλλά και τα εξαρτήματα ή αξεσουάρ που το συνοδεύουν.



Όπως για παράδειγμα το κλειδί του αυτοκινήτου. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται για συμβατικό κλειδί όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει -εκ των πραγμάτων δεν θα ήταν τέτοιο από τη στιγμή που πρόκειται για ιδιαίτερο όχημα- αλλά για ένα ξεχωριστής σχεδίασης αντικείμενο. Αυτό λοιπόν το ιδιαίτερο σε σχήμα κλειδί μπορεί να διαμορφωθεί όπως ακριβώς το επιθυμεί ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός στον προϋπολογισμό, αφήνεις ελεύθερη τη φαντασία να καλπάσει και να σχεδιάσει ένα κομψοτέχνημα, αντάξιο του αυτοκινήτου.



Η σουηδική εταιρεία συνεργάζεται με την Optimal Innovative Solution που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ειδικεύεται στα κοσμήματα αυτοκινήτων. Ο εν λόγω οίκος έχει διακοσμήσει με πολύτιμους λίθους μεταξύ άλλων και το περίφημο «Spirit of Ecstasy» που κοσμεί τις Rolls-Royce.

Η Optimal Innovative Solutionς ανέλαβε λοιπόν να ικανοποιήσει έναν προφανώς πολύ απαιτητικό πελάτη που ζήτησε ένα κλειδί-κόσμημα, χωρίς να τον ενδιαφέρει το κόστος.


Το συγκεκριμένο που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες είναι κατασκευασμένο από πλατίνα και όνυχα, ενώ είναι στολισμένο με διαμάντια 40 καρατίων.



Κατασκευάστηκε κατά παραγγελία και κοστίζει 250 χιλιάδες δολάρια, όσο δηλαδή μια σύγχρονη κατοικία ή μια Ferrari. Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για το ακριβότερο κλειδί αυτοκινήτου που κατασκευάστηκε ποτέ...

 
Top