Για τους επόμενους, ζεστούς μήνες, η αντρική γκαρνταρόμπα βάφεται στις εξής οκτώ αποχρώσεις.


Όταν ο καιρός ζεσταίνει -πολύ-, δύο πράγματα οφείλεις να αλλάξεις στη γκαρνταρόμπα σου: πρώτον, να αντικαταστήσεις τα βαριά ρούχα με εκείνα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι δροσερός και δεύτερον, να προτιμήσεις πιο ζωντανές και φωτεινές χρωματικές αποχρώσεις από τα μουντά μαύρα, ανθρακί και μπλε που θυμίζουν κρύα και βροχές. Αποχρώσεις σαν τις εξής οκτώ, που ακολουθούν ακριβώς από κάτω.


Το ροζ

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, το μέχρι τα τέλη του προπερασμένου αιώνα, το ροζ θεωρείτο κατεξοχήν αντρικό χρώμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν γιατί είναι τουλάχιστον εκτός τόπου και χρόνο, εν έτει 2018, να εξακολουθείς να πιστεύεις ότι πρόκειται για γυναικείο χρώμα.

Πώς θα το φορέσεις: Προτίμησε την παστέλ, πιο ξεπλυμμένη, εκδοχή του και συνδύασέ το ιδανικά με λευκό και με τις αποχρώσεις του μπλε, του γκρι και του πράσινου.

Το λαδί



Η συγκεκριμένη εκδοχή του πράσινου είναι ίσως η πιο δημοφιλής. Αυτή που γεννήθηκε στο πεδίο μάχης και αποτελεί θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία ενός military look, αλλά κι εκείνη που πηγαίνει σχεδόν σε όλους τους τόνους δέρματος.

Πώς θα το φορέσεις: Προτίμησε το λαδί σε παντελόνια ή βερμούδες και σε jacket και ταίριαξέ το με μπλε, μαύρο, γκρι και με τα ουδέτερα χρώματα.

Το κίτρινο

Αναμφίβολα, συγκαταλέγεται στα πιο «ζόρικα» χρώματα της αντρικής γκαρνταρόμπας, καθώς, αν δεν το συνδυάσεις σωστά, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το στυλ σου.

Πώς θα το φορέσεις: Θα το «παντρέψεις» αποκλειστικά με κομμάτια σε ουδέτερες, κλασικές αποχρώσεις όπως το μπλε, το γκρι, το μπεζ, το λευκό αλλά και το ανθρακί, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψιν και τον τόνο της επιδερμίδας σου. Αν για παράδειγμα έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα, θα πρέπει να ποντάρεις σε αποχρώσεις όπως το μουσταρδί ή το κίτρινο του χρυσού, ενώ αν είσαι σκουρόχρωμος, θα πρέπει να δώσεις προτεραιότητα σε αποχρώσεις όπως το κίτρινο του καλαμποκιού ή -γιατί όχι;- ακόμη και το καναρινί.

Το κόκκινο

Συνώνυμο του πάθους, της δύναμης και της ενέργειας, το κόκκινο φαντάζει η ιδανική επιλογή για σένα, στην περίπτωση που θέλεις να δώσεις χρώμα στην εμφάνισή σου, αλλά βρίσκεις εκκεντρικό το κίτρινο και επικίνδυνο το ροζ.

Πώς θα το φορέσεις: Επέλεξε ένα κόκκινο jacket ή πουλόβερ και ταίριαξέ το με κλασικές αποχρώσεις του λευκού, μαύρου και μπλε.


Το μωβ

Διαδεχόμενο το βουργουνδί, την σκούρα, κοκκινωπή απόχρωση που πρωταγωνίστησε τι δύο προηγούμενες σεζόν στην αντρική μόδα, το μωβ είναι το χρώμα που πρωταγωνιστεί στις τάσεις για το 2018.

Πώς θα το φορέσεις: «Πάντρεψέ» το με τον πιο φινετσάτο, αρρενωπό και σύγχρονο τρόπο, επιλέγοντας κομμάτια σε γκρι, λευκό, μπεζ και navy blue.

Τα ουδέτερα

Όσα βαρετά και μονότονα μπορεί να σου φαίνονται, τα κλασικά, ουδέτερα, γήινα χρώματα του μπεζ, του εκρού, του καμηλό, αλλά και του λευκού είναι από τα πιο κομψά της χρωματικής παλέτας. ο λόγος; Αποπνέουν φινέτσα, καλή αίσθηση του στυλ και στιβαρότητα.

Πώς θα τα φορέσεις: Το μόνο που πρέπει να προσέξεις όταν συνδυάζεις ουδέτερες αποχρώσεις, για παράδειγμα το λευκό με το μπεζ, να τις «παντρέψεις» με ένα κομμάτι σε σκούρα απόχρωση, όπως το καφέ, για να πετύχεις μια αρμονική αντίθεση στην εμφάνισή σου.

Το πορτοκαλί

Κάποιοι μπορεί να το χαρακτηρίσουν ως παρωχημένο, κάποιοι άλλοι όμως -βλέπε οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας στον κόσμο-, το χρώμα που θα κυριαρχήσει στην αντρική μόδα μες στους επόμενους θερμούς μήνες.

Πώς θα το φορέσεις: Το πορτοκαλί είναι μια απόχρωση γήινη, που συνδυάζεται εύκολα και δίνει διακριτικό χρώμα στην εμφάνισή σου. Αγαπά κυρίως το λευκό, τα υπόλοιπα γήινα χρώματα, (καφέ, μπεζ), το γκρι, το μαύρο και το μπλε.

Το μπλε του κοβαλτίου

Πρόκειται για τη μοντέρνα εναλλακτική στο κλασικό navy blue, που πάνω - κάτω ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το δεύτερο, ώστε να επιτευχθεί αρμονία και κομψότητα στο σύνολο.

Πώς θα το φορέσεις: Ένα t-shirt στο μπλε του κοβαλτίου ταιριάζει με μια μαύρη chino βερμούδα και μαύρα loafers για ένα summer preppy look, αλλά και με ένα λευκό τζην παντελόνι, ένα πλεκτό μακρυμάνικο polo ριγμένο στην πλάτη σου και boat shoes για ένα new navy στυλ.

 
Top