Αν είστε πολυάσχολη γυναίκα, οι παρακάτω ιδέες σας ενδιαφέρουν. Σας προτείνουμε γρήγορα χτενίσματα που κρατάνε όλη μέρα και δεν χρειάζονται παρά λίγα λεπτά για να απογειώσουν το στυλ σας. Πιάστε λοιπόν τη βούρτσα και μεταμορφώστε τα μαλλιά σας!


Εν μέσω meeting στη δουλειά, συναντήσεων με το σύλλογο γονέων και εκείνο το πάρτι που είχατε ξεχάσει, η περιποίηση των μαλλιών περνά γρήγορα σε δεύτερο πλάνο. Ένα φορτωμένο πρόγραμμα όμως δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά σας πρέπει να δείχνουν απεριποίητα. Τα παρακάτω γρήγορα αλλά κομψά χτενίσματα γίνονται σε λιγότερο από 10 λεπτά και είναι σίγουρο ότι θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη ακόμη και τις πιο κουραστικές ημέρες.

Αυστηρή αλογοουρά – 10 λεπτά



Αγαπημένη επιλογή πολλών διάσημων κυριών που φημίζονται για το στυλ τους, η συγκεκριμένη αλογοουρά είναι κάθε άλλο παρά βαρετή. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα τρικ που θα μετατρέψουν την ταπεινή σας αλογοουρά σε υπέρκομψο hairstyle. Αρχικά χρησιμοποιήστε ένα conditioner που περιποιείται σε βάθος τα μαλλιά, όπως το Ανάλαφρο Conditioner σε μορφή Αφρού του Pantene που χαρίζει 100% ενυδάτωση και 0% βάρος. Στεγνώστε και ισιώστε τα μαλλιά σας. Χωρίστε τα σε δύο τμήματα, ένα μπροστά και ένα πίσω. Πάρτε το πίσω τμήμα των μαλλιών και δέστε το ψηλά με ένα λαστιχάκι. Ψεκάστε τα μαλλιά στο μπροστινό τμήμα με σπρέι υφής και χτενίστε τα για να δώσετε όγκο. Στερεώστε τα πάνω στην αρχική αλογοουρά με ένα ακόμη λαστιχάκι ώστε να έχετε μια ενιαία αλογοουρά. Τέλος, πάρτε μια μικρή τούφα από τη βάση της αλογοουράς και τυλίξτε τη γύρω από το λαστιχάκι για να το κρύψετε, στερεώνοντας με ένα τσιμπιδάκι από κάτω.

Πλεξούδα στεφάνι – 5 λεπτά



Οι πλεξούδες είναι τέλεια λύση για τις μαμάδες που τρέχουν να τα προλάβουν όλα. Κάντε χωρίστρα στη μέση και ψεκάστε τις ρίζες με λίγο Ξηρο Λάδι Pantene Pro-V της σειράς Αναδόμηση και Προστασία. Στη συνέχεια πάρτε τη μια πλευρά και χωρίστε τη σε τρία τμήματα. Ξεκινήστε μια γαλλική πλεξούδα πίσω από το αυτί σας πλέκοντας τα τρία τμήματα, προσθέτοντας επιπλέον μαλλιά καθώς συνεχίζετε να πλέκετε, με κατεύθυνση προς τα κάτω και πίσω. Στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι και κάντε το ίδιο με την άλλη πλευρά. Σταυρώστε τις πλεξούδες στο πίσω μέρος του κεφαλιού ώστε να δημιουργήσετε ένα στεφάνι και στερεώστε την άκρη κάθε πλεξούδας κάτω από την άλλη με τσιμπιδάκια. Ολοκληρώστε το look ψεκάζοντας μικρή ποσότητα με το Ανάλαφρο Conditioner σε μορφή Αφρού από το Pantene Pro-V Πλούσιος Όγκος.

Απλός κότσος στο πλάι – 2 λεπτά



Γίνε μέλος στο epithimies.gr και απόκτησε μοναδικά προνόμια!Γίνε μέλος τώρα!



Έχετε λιγότερο από πέντε λεπτά για να ετοιμαστείτε και να φύγετε από το σπίτι; Ένας απλός κότσος στο πλάι είναι η λύση. Το καλό με το συγκεκριμένο χτένισμα είναι ότι μπορείτε να το κάνετε να δείχνει ατημέλητο ή πιο προσεγμένο, ανάλογα με τη διάθεσή σας. Πάρτε μια τούφα μαλλιών από την κορυφή του κεφαλιού, κρεπάρετε τις ρίζες με μια χτένα για να τους δώσετε όγκο και κατόπιν αφήστε την τούφα ελεύθερη. Ενώστε όλα τα μαλλιά σε μια χαμηλή αλογοουρά στο πλάι, προσέχοντας να διατηρήσετε τον όγκο που δημιουργήσατε. Στριφογυρίστε την αλογοουρά για να γίνει κότσος και στερεώστε τη με τσιμπιδάκια. Μπορείτε να κρατήσετε τον κότσο σφιχτό για πιο αυστηρό ύφος ή να τον «χαλάσετε» λίγο αν θέλετε ένα πιο ανάλαφρο look.

Τριπλός κότσος με πλεξούδες – 10 λεπτά



Αυτός ο εντυπωσιακός τριπλός κότσος με πλεξούδες είναι το ιδανικό χτένισμα για κάθε περίσταση, από το γραφείο μέχρι μια βραδινή έξοδο, ενώ είναι εύκολο να τον πετύχετε ακόμη κι αν έχετε λίγη πείρα από πλεξούδες. Τραβήξτε το πάνω μισό των μαλλιών σας για να κάνετε μια ψηλή αλογοουρά και στερεώστε την με ένα λαστιχάκι. Κάντε μια πλεξούδα και δέστε την άκρη με ένα άλλο λαστιχάκι. Στη συνέχεια στριφογυρίστε την πλεξούδα ώστε να γίνει κότσος και στερεώστε τη με τσιμπιδάκια. Έπειτα χωρίστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας σε δύο οριζόντια τμήματα και κάντε το ίδιο σε κάθε τμήμα. Το αποτέλεσμα είναι τρεις όμορφοι πλεκτοί κότσοι, ο ένας κάτω από τον άλλο.

Ψηλός στριφογυριστός κότσος – 2 λεπτά



Ο ψηλός στριφογυριστός κότσος είναι ένα ευέλικτο χτένισμα που πρέπει να γνωρίζει κάθε πολυάσχολη μαμά. Ο ψηλός κότσος είναι κατάλληλος τόσο για μακριά όσο και για μεσαίου μήκους μαλλιά ενώ μπορείτε να τον κάνετε να δείχνει αυστηρός και σφιχτός ή ανάλαφρος και ατημέλητος, ανάλογα με το στυλ που επιθυμείτε. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας και μαζέψτε τα σε ψηλή αλογοουρά. Στριφογυρίστε την αλογοουρά και βάλτε τις άκρες μέσα στον κότσο, τραβώντας σφιχτά. Τυλίξτε ένα λαστιχάκι γύρω από τον κότσο και στερεώστε με τσιμπιδάκια. Χρησιμοποιήστε ένα conditioner όπως το Ανάλαφρο Conditioner σε μορφή Αφρού της σειράς Pantene Απαλά και Μεταξένια για να τιθασεύετε τυχόν τρίχες που πετούν.

 
Top