Tα μακριά μαλλιά είναι ωραία, δεν λέω, αλλά μπερδεύονται. Μπερδεύονται πολύ και πανεύκολα. 

Και δεν ξεπλέκονται τόσο απλά. Κι εγώ ως φανατική του κοντού, τώρα που μακραίνουν ζω την περιπέτεια του ξεμπερδέματος σ΄όλο της το μεγαλείο. Γιατί αν μέσα σ' όλο αυτό που μπορεί να συμβεί είσαι και σγουρομάλλα, μαλλιά κουβάρια γίνεσαι μόνη σου, εκεί με τις ώρες μπροστά από έναν καθρέφτη.

Αντί να χτυπήσουμε μαζί την κρίση πανικού για τα μαλλιά που έχουν γίνει κόμπους σαν σταυροβελονιά την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι τόσο δύσκολο, προτείνω την επόμενη φορά να διαχειριστούμε την υστερία και να δοκιμάσουμε το εξής απλό και τέλειο, που ξεσήκωσα από μια φίλη hair stylist.

"Για αρχή, πιάσε τις ελεύθερες τούφες ψηλά για να μην μπερδευτούν με τις υπόλοιπες και ξεκίνα να ξεμπερδεύεις σιγά -σιγά όσο περισσότερες μπορείς με τα δάχτυλά σου. Στη συνέχεια, όσες τούφες καταφέρεις να ξεμπερδέψεις πιάσε τις ψηλά. Τέλος, χρησιμοποίησε τη μύτη μιας χτένας, ή πάρε μια βελόνα πλεξίματος και ξεμπέρδεψε τούφα τούφα τα υπόλοιπα μαλλιά.

Τι να μην κάνεις; Μην προσπαθήσεις ποτέ να χτενίσεις κάποια τούφα ή ολόκληρο τμήμα μαλλιών που είναι πιο μεγάλο από τη βούρτσα μαλλιών που χρησιμοποιείς.




Επίσης, κάτι πολύ σημαντικό, μην βουρτσίζεις τα μαλλιά σου από μέσα προς τα έξω. Καλύτερα ξεκίνα από χαμηλά κι ανέβαινε προς τα επάνω σιγά και σταθερά.

Να σε φροντίζεις και να χαμογελάς

εις το επανιδείν

ladylike.gr
 
Top