Η Νουακίν Γκάτγουετς είναι ένα μοντέλο από το Νότιο Σουδάν, που διδάσκει στους ανθρώπους να μη φοβούνται το σκοτάδι. 

Με το βαθιά χρωματισμένο δέρμα και την έντονη αποφασιστικότητά της, καταρρίπτει τα εμπόδια της συμβατικής ομορφιάς και ενθαρρύνει τους άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Η 24χρονη ζει στη Μινεάπολη της Μινεσότα, δε ντρέπεται για το δέρμα της και το κάνει γνωστό στους ανθρώπους. Σε μια από τις πολλές φωτογραφίες της στο Instagram, αναφέρει: «Το σοκολατί μου χρώμα είναι κομψό. Είναι αυτό που εκπροσωπώ. Ένα έθνος πολεμιστών». Κάθε μία από τις φωτογραφίες της, συνήθως ξεπερνά τα 10.000 likes. Επιπλέον, περιγράφει μια εμπειρία στην οποία ένας οδηγός της πρότεινε να κάνει λεύκανση δέρματος και η μόνη της αντίδραση ήταν να βάλει τα γέλια. «Δεν θα πιστεύετε το είδος των ερωτήσεων και τα βλέμματα που δέχομαι για το δέρμα που έχω.»

Η νεαρή δεν είναι μόνο συνήγορος για την ποικιλομορφία στη βιομηχανία της μόδας, αλλά εκπροσωπεί τα δικαιώματα των μελαμψών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Της έχουν δώσει τον τίτλο της «Μαύρης Βασίλισσας» και τον αποδέχεται με χαρά. «Το μαύρο είναι τολμηρό, είναι όμορφο, είναι χρυσό… Μην αφήσετε τα αμερικανικά στερεότυπα να καταστρέψουν την αφρικανική ψυχή σας», αναφέρει.

Να αγαπάτε το δέρμα που έχετε, άσχετα με το χρώμα και την απόχρωσή του.

Το 2016, ένας οδηγός ταξί της πρότεινε να κάνει λεύκανση στο δέρμα της, υπονοώντας πως το σκούρο της δέρμα δεν ήταν άξιο θαυμασμού.

Η 24χρονη Νουακίν Γκάτγουετς προκαλεί αίσθηση στη βιομηχανίας της μόδας με το απίστευτο δέρμα της.















 
Top