Χαλί 

Μέχρι να έρθει η εποχή να στρώσουμε τα χαλιά μπορείτε να αξιοποιήσετε τα χαλιά σας για να διακοσμήσετε τους τοίχους. Βρείτε ένα όμορφο μικρό χαλάκι που ταιριάζει με τη διακόσμηση του χώρου σας και εκμεταλλευτείτε το κρεμώντας το στον τοίχο σας. Επειδή το χαλί έχει βάρος τα καρφιά είναι η καλύτερη επιλογή για να το τοποθετήσετε στον τοίχο σας και να είστε σίγουροι πως δεν θα πέσει.




Βάλτε ένα όμορφο λεπτό χαλάκι στον τοίχο!

Τώρα αν βρείτε σε κάποιο κατάστημα κάποιο φθηνό χαλί με ιδιαίτερο σχήμα (όπως αυτό της εικόνας παρακάτω) αγοράστε το ώστε να το χρησιμοποιήσετε καθαρά και μόνο ως χειμερινό διακοσμητικό τοίχου.




Αυτό το χαλάκι είναι ιδανικό για το χολ σας..




…αλλά και για τον τοίχο σας.

Φουλάρι 

Χρησιμοποιήστε ένα παλιό φουλάρι που έχετε στη ντουλάπα σας και δεν χρησιμοποιείτε πια για να του βάλετε κορνίζα και να το μετατρέψετε σε έργο τέχνης. Εμπνευστείτε από τα χρώματα του φουλαριού για τη διακόσμηση του υπόλοιπου δωματίου.




Βρείτε ένα φουλάρι με ζωηρά χρώματα και βάλτε του κορνίζα.

Μπορείτε επίσης να κόψετε ένα μακρόστενο φουλάρι σε 2 ή 3 κομμάτια και να τους βάλετε επίσης κορνίζα. Κάτι ανάλογο έκανε η ιδιοκτήτρια του παρακάτω σπιτιού φτιάχνοντας δύο όμορφα πινακάκια χρησιμοποιώντας ένα φουλάρι.




Εναλλακτικά μπορείτε να κόψετε ένα φαρδύ φουλάρι σε δύο με τρία κομμάτια και να τα βάλετε σε μικρότερα πινακάκια.

Ψάθινα καλάθια 

Τα ψάθινα καλάθια αποτελούν μια επίσης πολύ καλή λύση διακόσμησης. Αν έχετε ήδη κάποια στο σπίτι μπορείτε να τα ανανεώσετε βάφοντάς τα σε όποια απόχρωση θέλετε με ακρυλική ή πλαστική μπογιά που μπορείτε να βρείτε σε χρωματοπωλεία. Αν δεν έχετε ψάθινα καλάθια μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε στην αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές. Βάλτε τη φαντασία σας σε λειτουργία και ζωγραφίστε τα με ό,τι σχέδιο και απόχρωση θέλετε ώστε να δείξουν ακόμα πιο όμορφα πάνω στον τοίχο σας. Συνδυάστε τα με 1-2 ακόμα ψάθινες λεπτομέρειες για ακόμα πιο ενιαίο αποτέλεσμα στον χώρο σας. Ένα ψάθινο χαλάκι, μια ψάθινη καρέκλα ή ένα ψάθινο έπιπλο θα δείξουν υπέροχα στον χώρο σας και σε συνδυασμό με τα καλάθια.

Tip Για να βάψετε το καλάθι σας και να δημιουργήσετε πάνω του σχέδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτοταινία την οποία τοποθετείται ανάλογα στα σημεία που θέλετε να βάψετε.




Δείτε πόσο όμορφα φαίνονται αυτά τα πλεκτά καλάθια στον τοίχο!

Kαπέλα 

Τα καπέλα αποτελούν το αγαπημένο αξεσουάρ πολλών ανθρώπων κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τους χειμερινούς μήνες λοιπόν, που δεν τα φοράτε τόσο συχνά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας.









Τα καπέλα είναι αντικείμενα που μπορούν επίσης να διακοσμήσουν έναν τοίχο.

Tip Διαλέξτε 4 καπέλα σας που μοιάζουν μεταξύ τους χρωματικά και βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο. Πέρυσι είχαμε δει να γίνονται μόδα και οι galleries καπέλων, όπου τα καπέλα έμπαιναν στον τοίχο σε ακανόνιστες σειρές και σε διάφορα χρώματα και σχήματα. Φέτος, αυτός ο τρόπος που σας προτείνουμε, είναι πιο μίνιμαλ, πιο σικ και θα αναβαθμίσει την εικόνα του χώρου σας.

Παστέλ πιάτα 

Αν τα πιάτα σας είναι σε τέλεια κατάσταση αλλά τα έχετε βαρεθεί και θέλετε να πάρετε καινούρια, σκεφτείτε μήπως θα σας άρεσε να τα δείτε κρεμασμένα στον τοίχο σας. Οι παστέλ αποχρώσεις πιάτων ταιριάζουν υπέροχα σε λευκούς τοίχους ενώ τα λευκά πιάτα θα ταίριαζαν καλύτερα σε πιο έντονα βαμμένους τοίχους.




Βάλτε τα πιάτα σας..στον τοίχο! Αν είσαι σε παστέλ αποχρώσεις ακόμα καλύτερα. Αν δεν είναι, μπορείτε εύκολα να τα βάψετε εσείς με ειδική μπογιά για γυάλινες επιφάνειες που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.

Φύλλα φυτών 

Βγείτε στον κήπο ή το μπαλκόνι κόψτε μερικά φύλλα και κρεμάστε τα σε κόλλες ακουαρέλα ή σε απλά χαρτόνια. Βάλτε τα στον τοίχο και διακοσμήστε σε γήινες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!




Τα φύλλα των φυτών που έχουμε στη βεράντα ή τον κήπο γίνονται το τέλειο διακοσμητικό.

Χάρτης 

Ο πιο εύκολος και ταυτόχρονα στιλάτος τρόπος για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας είναι με έναν χάρτη. Βάλτε τον χάρτη σας στον τοίχο και εμπνευστείτε από αυτόν για να βρείτε σε ποια μέρη της Γης θα θέλατε να πάτε στο μέλλον.




Ένας χάρτης αποτελεί επίσης ένα όμορφο διακοσμητικό για τον τοίχο σας.

Tip Στο εμπόριο (κυρίως e-shops) κυκλοφορούν χάρτες-ξυστό στους οποίους μπορείτε να σβήνετε μέρη τα οποία έχετε επισκεφτεί. Αυτοί οι χάρτες δεν είναι ιδιαίτερα ακριβοί και αποτελούν ένα υπέροχο διακοσμητικό για τον τοίχο σας που θα σας εμπνεύσει να ξεκινήσετε και πάλι τα ταξίδια.




Αυτοί οι χάρτες (scratch maps) μπαίνουν στον τοίχο και πάνω σε αυτούς σβήνετε κάθε μέρος που έχετε επισκεφτεί, αποκαλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις όμορφες αποχρώσεις που «κρύβονται» από πίσω.

Καθρέφτες 

Φέτος μας αρέσουν οι galleries καθρεφτών που έχουν μια ομοιομορφία ως προς το σχήμα. Βρείτε λοιπόν 4-5 στρογγυλούς καθρέφτες σε διάφορα σχήματα και διακοσμήστε με αυτούς τον τοίχο του χολ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και αν διακοσμήσετε ένα τραπεζάκι κάτω από τους καθρέφτες με φρέσκα λουλούδια, η διακόσμησή σας θα ανέβει αμέσως level.



Η διακόσμηση με καθρέφτες είναι μια ακόμα διακοσμητική τεχνική που μας αρέσει πολύ.


πηγη
 
Top