Η νέα διαφήμιση της Khloe Kardashian που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Μια διαφημιστική αφίσα στο μετρό του Λονδίνου με πρωταγωνίστρια την Khloe Kardashian έγινε η αφορμή για να πάρει φωτιά το Twitter και να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων!

Η αφίσα του «Protein World» απεικονίζει την 32χρονη τηλεπερσόνα να ποζάρει φορώντας ένα σέξι κορμάκι, ενώ δίπλα της υπάρχει η λεζάντα: «Can you keep up with a Kardashian? Take The Protein World 30 Day Challenge».



Σύμφωνα με το BBC, η Αρχή Διαφημιστικών Προτύπων (ASA) δέχθηκε 14 παράπονα, ενώ τα social media κατακλύστηκαν από αρνητικά σχόλια για την εν λόγω διαφήμιση με τους χρήστες να ισχυρίζονται ότι η αφίσα προωθεί μια ανθυγιεινή προσέγγιση στη δίαιτα. Κάποιοι άλλοι πάλι κατηγόρησαν το brand για υπερβολικό ρετούς στη φωτογραφία της Kardashian.

Η επίσημη ανακοίνωση του ASA ανέφερε: 

«Αναγνωρίζουμε ότι η χρήση των φράσεων “Can you keep up with …” και “challenge”(«πρόκληση) μπορεί να ερμηνευθούν με ανταγωνιστική χροιά αλλά δε θεωρούμε ότι οι όροι αυτοί ή η διαφήμιση αυτή γενικότερα ενθαρρύνει την υπερβολική απώλεια κιλών ή άλλους extreme ή πιθανώς ριψοκίνδυνους τρόπους δίαιτας. Ως εκ τούτου αποφασίσαμε ότι η διαφήμιση δεν είναι κοινωνικά ανεύθυνη».
 
Top