Αγρίνιο: Καλώς ήρθατε στις λακούβες με. . . λίγο δρόμο(φωτό-βίντεο)
Mετά από καταγγελίες πολιτών το agrinioreport.com βρέθηκε στην οδό Δημάρχου Αναστ. Παναγόπουλου κοντά στο κέντρο της πόλης και κατέγραψε την χρόνια κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο δρόμο.





Το τι ακούσαμε από τους περαστικούς δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Για ευνόητους λόγους προσπαθήσαμε να μην τα καταγράψουμε στα βίντεο και να κρατήσουμε όσα μπορούν να ακουστούν. Έχουμε όμως την υποχρέωση, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, να μεταφέρουμε μέσα από το ρεπορτάζ μας τόσο την κατάσταση που είναι πραγματική ακόμη και τώρα να περάσει κάποιος από το σημείο, όσο και τις αντιδράσεις των πολιτών.



Οδός λοιπόν Δημάρχου Αναστ. Παναγόπουλου εν έτη 2017 στην πόλη του Αγρινίου. Ένας δρόμος που σίγουρα βρέθηκε στην διαδρομή όλων μας μέσα στην πόλη και που πολλοί από εσάς που τώρα διαβάζετε το ρεπορτάζ θα έχετε «ρίξει τα Γαλλικά σας» κατά την διάρκεια του περάσματός σας, λόγο του ότι προσπαθήσατε να περάσετε αλώβητοι τις λακούβες αλλά ένα «γκάπ απ κάτ» που λέμε και εδώ το ακούσατε και δυνατά μάλιστα. Στην παρακάτω φωτό βλέπετε και τα σημάδια από τα χτυπήματα των οχημάτων.





«Δεν είναι τωρινό φαινόμενο κοπέλα μου….μην χάνεις τον καιρό σου τίποτα δεν θα γίνει, τους μάθαμε πλέον» μας λέει ένας κύριος που σταμάτησε βλέποντάς μας.

«Βγάλε τα-ανέβασε τα να δουν τα χάλια μας όλοι, κατάντια είναι αυτό όχι πρόοδος. Το Αγρίνιο είναι μόνο όπου υπάρχουν υποχρεώσεις και φυσικά το κέντρο. Χρόνια τώρα γίνεται αυτό, τους σιχαθήκαμε  και θα μας βρουν μπροστά τους όλοι. Σε παρακαλώ να τα γράψεις όλα , μην κάνεις σαν κάποιους που τα κουκουλώνουν και εσύ» μας λέει ένας κύριος πεζός που μόλις άφησε παραπάνω το αμάξι του για να μην χρειαστεί να ρισκάρει το πέρασμα από την οδό.

Σταματά μια κυρία και μας λέει: «Που να δεις τον χειμώνα τι γίνεται. Τα αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί, ντροπή μας να έχουμε αυτή την εικόνα σε δρόμους ούτε 5 λεπτά από το κέντρο».

Την πιο έντονη αντίδραση την είχαμε την στιγμή που φεύγαμε από το σημείο αφού πλέον είχαμε καλύψει το ρεπορτάζ μας. Ακούσαμε έναν κύριο να μας φωνάζει για να μας πεί κάτι. Τον πλησιάσαμε και με πολύ θυμό μας  κοιτάει και μας λέει: » Η αθλιότητα έχει και όρια κορίτσι μου, εδώ τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού. Που πρέπει να πάμε για να μας ακούσουν; Μήπως να βάλουμε κανένα μέσον από την Μακρυνεία για να μας φτιάξουν τις λακούβες; Έπεσε άσφαλτος σε δρόμους που θα πεζοδρομηθούν και για εδώ δεν έμειναν ούτε δυο καρότσια».

Τον ρωτήσαμε βέβαια τι ήθελε να πει με το παραπάνω και μας απάντησε πως θα ήθελε να το καταγράψουμε και θα καταλάβουν αυτοί που θα το δουν γιατί «οι πολίτες δεν είναι χαζοί…..όλα τα γνωρίζουμε και πολλές φορές ακόμη περισσότερα και από σας  τους δημοσιογράφους».

Δεν θέλαμε άλλο να συνεχίσουμε και να ανεβάσουμε τόνους μιας και το πρόβλημα είναι υπαρκτό και έντονο.

Εμείς είχαμε ως σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος μετά από τις καταγγελίες των πολιτών που μας κάλεσαν στο σημείο.

Τώρα για το αν πρέπει να απευθυνθούν κάποιοι, κάπου και τι ήθελαν να πουν εμείς δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι πως κάτι πρέπει να γίνει ώστε να καλυτερέψει η εικόνα στον δρόμο αυτό και να μην καταστρέφουν οι διερχόμενοι πολίτες τα αυτοκίνητά τους.

Ελπίζουμε το επόμενο ρεπορτάζ μας στην οδό Δημάρχου Αναστ. Παναγόπουλου να είναι της αποκατάστασης και όχι απλά του σκεπάσματος όχι τίποτε άλλο γιατί  . . . κρίμα και στον αείμνηστο Παναγόπουλο που αν είχε την επιλογή θα πέταγε την ταμπέλα που έχει το όνομά του γιατί θα το θεωρούσε ντροπή…!!!
πηγη agrinioreport.com
 
Top