Όλες λατρεύουμε τα πλεχτά σκουφάκια... Είναι ζεστά, cozy και πολύ στυλάτα. 

Πολλές από εμάς όμως νιώθουμε ότι μάς κάνουν να δείχνουμε κάπως... περίεργα γι' αυτό και τα αποφεύγουμε, παρόλο που τα θεωρούμε τόσο βολικά μ' αυτό το κρύο! 

Το μυστικό, φίλη μου, είναι στα μαλλιά!!! Εάν φροντίσεις να συνδυάσεις το αγαπημένο σου benie (όπως λέγονται τα σκουφιά στην ορολογία της μόδας) με το σωστό χτένισμα τότε το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο! Πάρε μερικές καλές ιδέες εδώ:

Αφέλειες



Αν έχεις αφέλειες είσαι από τις τυχερές γιατί τα σκουφάκια ταιριάζουν τέλεια μ΄ αυτό το στυλ στα μαλλιά (αν δεν έχεις, μήπως να σκεφτείς να κόψεις; Είναι πολύ στη μόδα φέτος)! Απλά, σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις να φορέσεις το σκουφάκι λίγο πιο πίσω από το μέτωπο, ώστε να βγαίνουν οι αφέλειες και να μην «πατικώνονται» κάτι που θα σου προκαλέσει θέμα όταν αποφασίσεις να βγάλει το σκουφί (γιατί μοιραία θα γίνει κι αυτό κάποια στιγμή μέσα στη μέρα)!

Στο πλάι



Στην περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι μακριά να ξέρεις σε θαυμάζω και σε ζηλεύω και δεν έχεις να κάνεις τίποτα περισσότερο, μόλις φορέσεις το benie σου, από το να τραβήξεις όλα τα μαλλιά στο πλάι... Τώρα, εάν τα μαλλιά σου είναι κάπως πιο κοντά -ημίμακρα, ας πούμε- μπορείς να πάλι να καταφέρεις το ίδιο look, απλώς θα χρειαστείς επιπλέον μερικά τσιμπιδάκια και μπόλικη λακ για να βεβαιωθείς ότι τα μαλλιά θα παραμείνουν πάνω από τον έναν ώμο για κάμποσες ώρες.

Με χαλαρούς κυματισμούς



Θέλεις ένα look που να φωνάζει «είμαι τόσο cool που απλά βάζω το σκουφί μου και βγαίνω«; Υιοθέτησε το look των star του street style αφήνοντας τα μαλλιά σου επιμελώς ατημέλητα κάτω από το σκουφάκι. Για να το πετύχεις θα χρειαστεί να δουλέψεις λίγο τα μαλλιά σου με αφρό ή με sea salt spray ώστε να αποκτήσουν ανάλαφρους κυματισμούς που όμως θα δείχνουν απόλυτα φυσικοί. Σαν να σε χτύπησε ένας μανιασμένος αέρας και κάπως ξεμαλλιάστηκες, αλλά με στυλ! Αυτό!

Με κοτσίδα



Απλή, γαλλική, ψαροκόκαλο, στο πλάι ή πίσω, μονή ή διπλή, η κοτσίδα είναι η καλύτερη φίλη του σκούφου σου. Για ένα loose geek style άσε στο κομοδίνο τους φακούς επαφής και φόρεσε και τα γυαλιά σου!!!

Μαλλιά μέσα στο σκουφί



Η απόλυτη λύση για κάθε bad hair day! Απλώς βάζεις τα μαλλιά σου μέσα από το σκουφί κι έτσι και ζεσταίνεσαι διπλά και κανείς δεν βλέπει πόσο άλουστο και γενικά απεριποίητο είναι το μαλλί. Άφησε τη φράντζα με μερικά τσουλουφάκια να ξεπετάγονται στο πλάι και δείξε μια μικρή επιμέλεια στο μακιγιάζ σου για να μην δείχνεις σαν να πετάχτηκες έξω για να πετάξεις τα σκουπίδια, οκ;

 
Top