Είναι ατίθαση, επαναστατική, ασυμβίβαστη και λέει ποτέ την Κυριακή! Επιλέγει καλά την πελατεία της και δεν χαρίζεται σε όποιον θέλει να την εξαγοράσει. Ήρθαν λέει και από το εξωτερικό να της διδάξουν φιλοσοφία και τα μυστικά της ανθρώπινης ψυχής. Ήρθαν λέει να της μάθουν πολιτισμό γιατί είχε ξεπέσει. Ήρθαν να αναθεωρήσουν τη θρησκεία και την πίστη. Είναι πιο ιντελεκτουέλ και καθώς πρέπει βλέπεις! Ξέρουν να χειρίζονται το λόγο και την έκφραση. Είναι κοστουμαρισμένoi, και μυρίζουν ακριβά αρώματα. Έχουν ύφος που πλανάται, και συνάμα αυστηρό.  Μα δεν ξέρουν ένα πράγμα: «Το Μυστικό της Ευτυχίας».
Είναι τρεις στο αριθμό και θέλουν να τη σώσουν από την πορνεία και τον ξεπεσμό. Ο ένας χάνει κέρδη από την μικρή και ατίθαση και ο άλλος ισχυρίζεται πως την αγαπά και θέλει να τη σώσει. Πόσο τέλεια ταιριάζει η ιστορία της Ίλια με την ξεπεσμένη, μα ηρωική μας Ελλάδα!Πόσοι θέλουν να τη σώσουν, πόσοι θέλουν να της ξαναμάθουν από την αρχή όσα αυτή τους δίδαξε. Ιστορία, ήθος και πολιτισμό!
Τουλάχιστον η Ελλάδα όπως και η Ίλια έχουν ένα κοινό. Δεν επιτρέπει στον καθένα να πάει μαζί της, αλλά τα παίρνει επιλεκτικά και από εκεί που κάνει κέφι. Γελάει ειρωνικά και σου φωνάζει με περίσσια υπερηφάνεια «Αν δεν είσαι σκλάβος κόπιασε». Και αυτό είναι μια μαγκιά που κάνει τους πάντες να τη διεκδικούν ! Δεν γνωρίζει από τραγικά «end of story» αλλά δημιουργεί τα δικά της «Happy end» , ποιος μπορεί να της το στερήσει άλλωστε;
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση από τους σωτήρες της ζει ευτυχισμένη στην αναγεννημένη της ζωή. Μέχρι που μαθαίνει την αλήθεια και κάνει τη δική της επανάσταση!
Γλυκιά μου Ίλια, γλυκιά μου Ελλάδα, γλυκιά μου Μελίνα. Πάντα η Ελλάδα θα έχει το δικό σου πρόσωπο, θα επιλέγει, θα παραδίνεται σε όσους αυτή επέλεξε αλλά πάντα θα βροντοφωνάζει «Ποτέ την Κυριακή»!
 
Top