Επαναφορά του άρθρου 48  του ν/σ για το Δημόσιο (σ.σ. το απέσυρε χθες ο Χρ. Βερναρδάκης) που επέτρεπε αφενός την κατ’ εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από την άσκηση ένδικων μέσων για μισθολογικές απαιτήσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που διατάσσουν την παραμονή ή επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους και ήρε το αξιόποινο των πράξεων που έγιναν πριν την δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου και αφετέρου έπαυε οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά Δημάρχων, Περιφερειαρχών και υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν προσέφυγαν δικαστικά για υποθέσεις εργατικών διαφορών του προσωπικού και παρέτειναν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου αυτού του προσωπικού,  προανήγγειλε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Θα το επεξεργαστούμε πάλι. Θα βρούμε κοινό τόπο, καθώς αποκαθιστά αδικίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Κουρουμπλή για το άρθρο 48: 

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 48 εμείς το αποσύραμε.  Κι επειδή άκουσα τον κ. Βορίδη να μας εγκαλεί για αδυναμία να του θυμίσω πως τρείς φορές ανέβαινε σ΄ αυτό το βήμα και απέσυρε άρθρα και ο αναπληρωτής του τα επανέφερε.

Το άρθρο 48 θα  το επεξεργαστούμε πάλι, θα το συζητήσουμε και μαζί και πιστεύω πως θα βρούμε κοινό τόπο. Αν το δούμε με ψυχραιμία όλοι, θα λύσει πολλά προβλήματα και θα αποκαταστήσει και πολλές αδικίες.

Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας όταν ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις,  να βρίσκουμε πάντα κάτι αρνητικό, για να κερδίσουμε τις κομματικές εντυπώσεις.

Να σημειωθεί ότι το ν/σ υπερψηφίστηκε και στο συνολό του από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
πηγη
 
Top