Μπορεί οι άνθρωποι να «διαβάζουν τα μερομήνια » -τα σημάδια- και να δίνουν την δική τους ερμηνεία στη  πρόβλεψη του καιρού, η ακούνε τους  επιστήμονες μετεωρολόγους, μιας και το κρύο αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του, οι δε  σκέψεις  τους να έχουν ως κύριο μέλημα το κόστος της ‘’χειμωνιάτικης θαλπωρής’’ στο σπίτι.

Η προετοιμασίες για τις πρώτες φροντίδες των  σπιτιών άρχισαν  πιο νωρίς για να κρατήσουν την φθινοπωρινή ζεστασιά για τον χειμώνα. Οι βελέντζες με τις κουρελούδες της γιαγιάς, οι μοκέτες και τα συνθετικά ως τα ολόμαλλα ή ολομέταξα χαλιά, άρχισαν να βγουν στον ήλιο για να ακολουθήσει το στρώσιμο του σπιτιού.

Η εφαρμογή των  εναλλακτικών λύσεων, που μπορούν να προσφέρουν περισσότερη ζεστασιά για οικονομία στα έξοδα (πετρέλαιο , ρεύμα) ,  με χειμωνιάτικη φροντίδα στο στρωμένο σπίτι, χρησιμοποιείται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο από τους καταναλωτές.

Ίσως μέχρι  σήμερα να  υπήρχε η αίσθηση πως το στρωμένο χειμωνιάτικο σπίτι με χαλιά, μοκέτες, δεν είναι τόσο καθαρό όσο θα θέλατε.  Πρέπει να γνωρίζετε ότι  τα χαλιά, τα βαριά υφάσματα των κουρτινών, αλλά και τα υφάσματα των σαλονιών, έχουν ένα πολύ σημαντικό προσφερόμενο έργο με θετικό ρόλο , στον εσωτερικό περιβάλλοντα χώρο.

Η μοναδική δυνατότητα του χαλιού στο να παγιδεύει – συγκρατεί σκόνη και χώμα, όπως και τα βαριά υφάσματα των κουρτινών που λειτουργούν ως τα πρώτα φίλτρα , συμβάλουν στο να διατηρείται περισσότερο καθαρή η εμφάνιση των επιφανειών και να ελαχιστοποιούνται οι προσπάθειες συντήρησης τους. Η σημαντικότητα της συμβολής τους στην υγεία είναι μεγάλη, αφού ελαχιστοποιούν την αιωρούμενη σκόνη που κυκλοφορεί στον εσωτερικό αέρα, αλλά και στην οικονομία αφού έχουμε λιγότερες καταναλώσεις σε ενέργεια και χρόνο για τον καθαρισμό τους.

Η δυνατότητα απορροφητικότητας των ήχων  μαζί με την περισσότερη ζεστασιά συμβάλουν θετικά στο να δημιουργείται DSC_00155 300x359μια αρμονία με πιο ήρεμη και ειρηνική ατμόσφαιρα. Η οικονομία με την χειμωνιάτικη φροντίδα στο στρωμένο σπίτι με χαλιά, ολοκληρώνεται με την σωστή συντήρηση τους. Η αφαίρεση της σκόνης μαζί με τους  ¨ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες ¨  χωρίς να ανακυκλώνεται,  ολοκληρώνουν τον κύκλο για ένα καθαρό εσωτερικό περιβάλλον.

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις των καταναλωτών στην Ελλάδα, για μια βελτιωμένη ποιοτικά διαβίωση, έχουν αλλάξει κατά πολύ και τείνουν όλο και περισσότερο προς τις οικονομικότερες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες θα συνδέουν την εναρμόνιση των δαπανών με την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών τους στον καθαρισμό.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να συνδέουν την υγεία με τον εσωτερικά περιβάλλοντα χώρο, να βλέπουν πιο ακριβές τις φτηνές λύσεις της «εύκολης-πρόχειρης συμβατικής καθαριότητας», σε σχέση πάντα με τα ποιότητα, είτε γιατί τις πληρώνουν με επιπτώσεις στην υγεία λόγω της εσωτερικής επιμόλυνσης από τους ανακυκλωνόμενους «ρυπογόνους μολυσματικούς παράγοντες», είτε με οικονομικές επιβαρύνσεις στην περιουσία τους κλπ

Βασικά βήματα πριν το στρώσιμο των χαλιών.

Ανοίξτε το σπίτι να αεριστεί καλά τις ηλιόλουστες μέρες, ως προς το πλείστον ξηρές, με κλειστές τις κουρτίνες ώστε να λειτουργήσουν ως φίλτρα από την εξωτερική σκόνη.
Βγάλτε τα χαλιά και τις μοκέτες από τις «κρυψώνες – σεντούκια» και απλώστε τα για να αεριστούν καλά και να τα βλέπει ο ήλιος. Ο ήλιος θα είναι  ‘‘σύμμαχος’’ στο να βγάλετε και τα στρώματα να αεριστούν, γιατί οι ζέστες και η υγρασία έχουν βοηθήσει στην ανάπτυξη των  ‘‘ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων’’. Προσοχή όμως εμφανίστηκαν κρούσματα για κλοπές με την μέθοδο του ψαρέματος σε χαλιά απλωμένα στον δεύτερο όροφο.
Μπορεί να τα έχετε φροντίσει και να τυλίξατε με «υλικό που επιτρέπει στο χαλί να αναπνέει», να τα φυλάξατε σε χώρο «σκοτεινό χωρίς υγρασία», να τους βάλατε κάποιο «σκοροκτόνο », καθαρό φωτιστικό πετρέλαιο, η ξίδι .
Απαραίτητες οι Bio-Εφαρμογές Καθαρισμού στα στρώματα, τα σαλόνια αλλά και στις βαριές κουρτίνες στο χώρο σας, χωρίς την χρήση χημικών(Green Decontamination) 
DSC_0037xaliΠριν τα στρώσετε, για τον καθαρισμό τους χρησιμοποιήσατε την ηλεκτρική σας σκούπα, σκουπίσατε κόντρα στο πέλος για να απομακρύνεται τη υπόλοιπη “σκόνη” και μετά προς την φορά του πέλους για το στρώσιμο του.
Μπορεί να τα καθαρίσατε από μονοί σας ή να δώσατε για καθαρισμό και φύλαξη, για να γνωρίζετε όμως αν είναι καθαρά ή “υποτίθεται καθαρά”, κάντε ένα απλό test πριν τα στρώσετε .
Σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα το χαλί σας πολύ-πολύ προσεκτικά, γυριστέ το ανάποδα και χτυπήστε το στην “ράχη” ή πατήστε το χοροπηδώντας.
● Αν δεν βγάλει τίποτα στρώστε το και φροντίστε για την σωστή συντήρησή του.
● Αν βγάλει έστω και “λίγη σκόνη ” τότε μην κάνετε τίποτα.
Προσοχή: Ίσως και να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι αυτό που φαίνεται καθαρό, Υγιές είναι;

Με αυτόν τον απλό τρόπο διαπιστώνετε ότι πολλές φορές η καθαριότητα, που θέλετε να κάνετε για οικονομία με τις «απλές ηλεκτρικές σκούπες»,  αλλά και ο «φτηνός καθαριστής σας» δεν είναι ο «μεγαλύτερος εχθρός» σε αυτά που ευημερούν μέσα στο χαλί σας, αλλά μπορούν να γίνουν ο «καλύτερος τους φίλος».

Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζατε είναι παρελθόν, πρέπει να καταβάλλετε  περισσότερη συνειδητή προσπάθεια όλοι , διότι η διατήρηση ενός καθαρού χώρου δεν είναι περίπλοκη,  χρειάζεται μια ποιο αποτελεσματική διαχείριση του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου.

Δυστυχώς όμως τις περισσότερες φορές οι συμβουλές, τα μηχάνημα καθαρισμού αλλά  και οι υπηρεσίες καθαρισμού που προσφέρονται μπορεί  είναι ελλιπείς,  χωρίς στοιχειώδεις κανόνες  καθαρισμού,  γενικέ  χωρίς την αποτελεσματικότητα της εξειδίκευσης ή  και εντελώς ακατάλληλες. Τώρα που το έχετε συνειδητοποιήσει, δεν θα συνεχίσετε να μένετε στο «υποτίθεται καθαρό », είτε ψάχνοντας φτηνές λύσεις από μονοί σας, είτε από αυτόν που σας το πούλησε το χάλι από την τηλεόραση ή το internet, είτε από έναν πωλητή μηχανημάτων καθαρισμού.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και από τι θέλουμε και εμείς ως καταναλωτές.

Η Πολυπλοκότητα ενός σύγχρονου και εξελισσόμενου εσωτερικού περιβάλλοντος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με εναλλακτικές διαχειριστικές εφαρμογές για την εξάλειψη ή έστω μείωση της επιμόλυνσης. Η Διαφορετικότητα μεταξύ των παρεχομένων υπηρεσιών για “καθαρούς εσωτερικούς χώρους”, δίνει τη δυνατότητα ανάδειξης της πραγματικότητας με τις αυξανόμενες ανάγκες αντιμετώπισης με απαιτήσεις, απέναντι στα προβλήματα  της “ εσωτερικής επιμόλυνσης’’ , ώστε να ανακαλύψτε και ‘σεις τις καινοτόμες Bio-εφαρμογές Διαχείρισης των εσωτερικών χώρων, όπου προσδίδουν την μοναδικότητα του κύρους, για μια Υγιέστερη Διαβίωση !!!

Μέσα από το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Φροντίζω να Ζω Ανθρώπινα, για βελτίωση των συνθηκών προστασίας της Υγείας στους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να απολαμβάνετε μια Πλήρη και Ολοκληρωμένη Υποστήριξη, για επιμελημένες εφαρμογές μέτρων και στοιχειωδών κανόνων, για την τήρηση μιας αποτελεσματικής καθαριότητας με αποδοτικές και αποτελεσματικά βιώσιμες λύσεις.

Πηγή: cleaningnews.gr
 
Top